Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Five Star Hotel-This Sound (On Stage 2010)

Αυτή η πεντάδα από τη Θεσσαλονίκη σίγουρα βάζει υποψηφιότητα για την καλύτερη Ελληνική indie κυκλοφορία του 2010!



Οι επιρροές στη μουσική τους είναι σαφέστατα Βρετανικές,αλλά τόσα πολλά μαζεμένα όμορφα τραγούδια,που με άνεση το καθένα θα μπορούσε να αποτελέσσει single, δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν σε μια κυκλοφορία ούτε οι ίδιοι οι Βρετανοί!

Συνθετικά ο Γιώργος Μπέγκας πετυχαίνει το απόλυτο οξύμωρο αποτέλεσμα. Οι συνθέσεις του αν και απλές και ίσως συνηθισμένες για το αφτί του ακροατή, αγγίζουν την τελειότητα. Από το πραγματικά μαγευτικό Underground γίνεται αντιληπτό πως η ακρόαση του This Sound θα είναι ένα ευχάριστο ταξίδι. Προσωπικά από ολόκληρο το δίσκο θα ξεχωρίσω το Disco Dancing,ένα pop αριστούργημα που είναι αδύνατο να μη σε ξεκολλήσει από τη θέση σου για να χορέψεις (καλά έστω να κινηθείς!). Από εκεί και πέρα οι μερικές φορές πομπώδεις τίτλοι των τραγουδιών τους όχι απλά δεν σε ξενίζουν,αλλά σχεδόν αυτόματα σου δίνουν και ένα στοιχείο για να κατανοήσεις ακλύτερα τις μουσικές τους αναφορές!

Σε γενικές γραμμές οι Five Star Hotel μας προσφέρουν έναν απόλυτο British-pop δίσκο χωρίς όμως να αγνοούν τις rock αναφορές τους που μόνο χαμόγελα φέρνει σε όσους θέλουν να ακούσουν πραγματικά κάτι φρέσκο και ποιοτικό! Η συνέχεια και ο δρόμος προς την καταξίωση τους ανήκει ολοκληρωτικά και μεταξύ μας το αξίζουν και με το παραπάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου