Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Νέο EP από τους Massive Attack

Οι Massive Attack ανακοίνωσαν πρόσφατα μία νέα κυκλοφορία που θα διαδεχτεί το περσινό "Heligoland". Πρόκειται για το "Atlas Air" EP, που θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο για αγορά σε ψηφιακή μορφή, καθώς και σε περιορισμένη βινυλιακή έκδοση, και θα περιλαμβάνει δύο νέες μίξεις του τραγουδιού "Atlas Air" και το ολοκαίνουριο "Redlight".


Η μπάντα αποφάσισε να δωρίσει τα έσοδα από το EP στη διεθνή οργάνωση War Child, η οποία βοηθάει παιδιά που έχουν πληγεί από πολέμους. Συν τοις άλλοις, ο Robert Del Naja πιστεύει ότι το "Atlas Air" EP ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή μίας νέας τάσης EP από τη μπάντα.




«Θα ετοιμάσουμε αρκετά EP για το 2011», δήλωσε. «Μας έχει κουράσει η ακολουθία album - περιοδείας. Είναι πιο διασκεδαστικό να κυκλοφορούμε πράγματα τυχαία, αυθόρμητα. Λειτουργήσαμε παραδοσιακά φέτος, οπότε το επόμενο έτος θα είναι λίγο πιο ανορθόδοξο».



Αυτή τη φορά, οι οπαδοί της μπάντας θα μπορούν να είναι ήσυχοι ότι δε θα υπάρξει κενό ανάμεσα στις κυκλοφορίες της, ανάλογο με αυτό που ακολούθησε το album "100th Window" του 2003. Ο Del Naja δηλώνει πως η επταετής διακοπή δε συνέβη λόγω έλλειψης κινήτρου, αλλά επειδή υπήρχαν πολλά άλλα project που εμπόδιζαν τη γρήγορη δισκογραφική τους επιστροφή.

«Ήταν μία εποχή που έπρεπε να ακολουθήσει το δικό της δρόμο», λέει. «Ένας μεγάλος παράγοντας είναι να μην κάνουμε κανένα soundtrack για λίγο. Η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου