Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Clinic-Bubblegum (Domino 2010)

Καταρχήν θα πρέπει να ομολογήσω ότι το Bubblegum είναι ο καλύτερος δυνατός τίτλος για την έκτη επίσημη κυκλοφορία των Clinic. Επίσης θα πρέπει να παραδεχτώ πως το αλά-Miles Davis εξώφυλλο του δίσκου ταιριάζει γάντι σε μια κυκλοφορία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο απαιτητική του συγκροτήματος μέχρι τώρα. Η μπάντα εργάστηκε σκληρά και μας προσφέρει απλόχερα μια κυκλοφορία που είναι ο απόλυτος pop ήχος στα καλύτερα του και σε κάθε πιθανή μορφή που μπορούμε να τον ακούσουμε. Το παράδοξο είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο χαλαρό και ταξιδιάρικο,αλλά με έναν δίσκο βυθισμένο σε ένα πρωτότυπο μελωδικό χάος,επηρεασμένο από την 60's pop-lounge αισθητική καθώς και τα garage περάσματα που χαρακτήριζαν τον παλιό τους ήχο.Άρα έχουμε να κάνουμε-και αυτό τον κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα-με ένα παλιομοδίτικα μοντέρνο δίσκο!

Με το εναρκτήριο I'm Aware αμέσως σου έρχεται στο μυαλό μία μικρή δόση επηρεασμού από τους Stereolab,σε ένα τραγούδι που έχει μια ξεχωριστή γοητεία. Λίγο παρακάτω,το Baby,έρχεται για να σχηματιστεί ένα φωτεινό χαμόγελο στα χείλη με την αθωότητα και τον ερωτισμό του.Προχωρώντας στο Lion Tamer φεύγουμε από τον ερωτισμό και μπαίνουμε στον σκοτεινό,παραμορφωμένο ήχο,ο οποίος όμως παραμένει διασκεδαστικός!

Αξιοπρόσεκτο επίσης είναι και το Radiostory το οποίο αν και ξεκινά υποτονικά και ήρεμα προχωρά σε ένα εξαιρετικά ιντριγκαδόρικο ιντερλούδιο. Τραγούδι με το τραγούδι το Bubblegum μοιάζει ολοένα και περισσότερο σαν την καλύτερη δουλειά των Clinic μέχρι σήμερα. Ηρεμία,μελωδία αλλά και σκληρές κιθάρες έχουν έναν ισότιμο ρόλο μέσα στο άλμπουμ σε ένα αποτέλεσμα μαγικό. Highlight του δίσκου για μένα το τραγούδι Evelyn το οποίο σε μαγεύει πραγματικά με την απλότητα και την ειλικρίνεια των συναισθημάτων που σου γεννά,και η οποία απουσίαζε από άλλες κυκλοφορίες τους!

Το Bubblegum είναι σίγουρα το πιο προσιτό και ειλικρινές album των Clinic μέχρι σήμερα.Σαν μπάντα εξελίσσονται διαρκώς και πειραματίζονται επιτυχημένα με τους neon-pop ήχους,δείχνοντας έτοιμοι να πάνε ακόμα ένα βήμα μπροστά στο μέλλον. Όσο δεν κάνουν κατάχρηση αυτής της ρηξικέλευθης μουσικής διάθεσης τους θα συνεχίζουν να ακούγονται τόσο φρέσκοι όσο ακούγονται σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου