Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Gallops-Gallops EP (Holy Roar/Venerate Industries 2010)

"Ευτυχώς η Ουαλία δεν έβγαλε μόνο τον Ryan Giggs"


Με αυτό το ντεμπούτο ΕΡ τους οι Ουαλοί δείχνουν ξεκάθαρα πως ήρθαν για να μείνουν! Θα έπρεπε βέβαια να ψιλιαστούμε την όλη δουλειά όταν μας πρωτοσυστήθηκαν πριν τρία χρόνια μέσα από το BBC Radio 1,αλλά καλύτερα που το πήραμε χαμπάρι τώρα με την κυκλοφορία τους. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια οι Mark Huckridge, Paul Maurice, Dave Morait και Brad Whyte δούλεψαν πάρα πολύ και παρέδωσαν στο κοινό μουσικές που δεν είναι εύκολο να τις προσδιορίσεις από τον ήχο τους,αλλά σίγουρα δείχνουν την ποιότητα και την συνοχή τους σαν μπάντα (καθώς δε λείπουν τα μουσικά όργανα και οι ενορχηστρώσεις) και την γνώση στη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών και MIDI ήχων.

Με το 0100011101001111 (την δυαδική εκδοχή της λέξης go) μας εισαγάγουν στον δικό τους ψηφιακό κόσμο και εκεί είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού πραγματικά. Το Oh The Manatee που ακολουθεί αποδεικνύει περίτρανα το πόσο flexible είναι σαν μουσικοί καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα electronica. Οι ίδιοι θέλοντας να προσδιορίσουν τον ήχο τους λένε πως ηχούν  «σαν οι Black Sabbath να δέχονταν σεξουαλική παρενόχληση από το Pacman και τα βιομηχανικά post-rock ηχοτοπία του Steve Reich». Παράλογο μεν αλλά αληθινό δε αν σκεφτείς πως κάπως έτσι συνεχίζουν στο Sonderhof. Αργό,αισθαντικό ξεκίνημα που καταλήγει σε κορύφωση και χορευτικό οργασμό. Οι πειραματισμοί δεν σταματούν ούτε στο Defbox όπου ο rock ήχος συναντά το electroclash,σπάζοντας κάθε είδους στερεότυπα ρυθμού και μελωδίας! Το πραγματικά καταπληκτικό αυτό ΕΡ κλείνει με το καλύτερο ίσως κομμάτι τους ως τώρα,το Miami Spider, που είναι το πόνημα της αρμονικής συνένωσης του διαφορετικού ήχου που εκπροσωπεί το κάθε μέλος της μπάντας.

Με χαρακτηριστική ευκολία οι Gallops μπορούν να κατακτήσουν κάθε ακροατή,από το indie κοινό μέχρι τους electro fans. Δημιουργούν έξυπνες συνθέσεις που χαρακτηρίζονται έντονα από το προσωπικό στοιχείο και καταφέρνουν έτσι να δαμάσουν τον οργασμό μουσικών ιδεών μέσα στο μυαλό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου