Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Paul Smith-Margins (Billingham Records 2010)

Οι φίλοι των Maximo Park σίγουρα δεν θα απογοητευθούν από την solo κυκλοφορία του τραγουδιστή τους!



Οι ερχόμενοι από το Newcastle Maximo Park ήταν από της μπάντες που ηγήθηκαν της αναβίωσης της post-punk/new wave Βρετανικής σκηνής κατά την διάρκεια των 00's και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην στιχουργική δεινότητα του frontman τους Paul Smith.

Ένα χρόνο μετά την πραγματικά απογοητευτική κυκλοφορία των Maximo Park,με τον τίτλο Quicken the Heart, ο Smith επιστρέφει με μια συλλογή τραγουδιών που υπογράφει ο ίδιος και τα μελοποιεί με τη βοήθεια φίλων,ανάμεσα στους οποίους ανήκει και ο David Bruis των Field Music. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι η απαρχή κάποιου side project,αλλά περισσότερο ανάγκη για προσωπική έκφραση,καθώς οι Maximo Park ήδη δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό και το Margins δεν είναι μια κυκλοφορία που βρίσκεται μακριά από το πνεύμα της μουσικής της μπάντας!

Τραγούδια όπως τα North Atlantic Drift & Dare not Dive μοιάζουν σαν να έχουν περισσέψει από την κυκλοφορία του Quicken the Heart. Εύπεπτοι ρυθμοί, αιχμηρές κιθάρες και φωνητικά που άλλοτε είναι ήρεμα και άλλοτε οδηγούνται σε ηχητικά ξεσπάσματα! Το Lady of Lourdes είναι ένα τραγούδι σαφέστατα πιο μελωδικό και πιο ατμοσφαιρικό, αλλά γενικά ο δίσκος στερείτε κάποιου track που θα γίνει επιτυχία και μοιάζει περισσότερο σαν μια επαναθεώρηση του art-rock ήχου.

Αλλά για να είμαι δίκαιος στην κρίση μου θα πρέπει να παραδεχθώ πως αυτή η κυκλοφορία έχει και τις πολύ καλές στιγμές της. Το While you're in the Bath με τον τραγουδοποιό να είναι μόνος με την κιθάρα του είναι μια πραγματική κατάθεση ψυχής,ενώ το Pinball που κλείνει το δίσκο εντυπωσιάζει με το σκοτεινό τσέλο του,τα εξαιρετικά φωνητικά του και τους country-folk ρυθμούς που πραγματικά σε ταξιδεύουν.Από στιχουργικής πλευράς,ο Smith προσπαθεί να ιντριγκάρει τον ακροατή μέσα από παιχνίδια λέξεων και νοημάτων!

Σε γενικές γραμμές το Margins είναι μια κυκλοφορία αρκετά πάνω από τον μέσο όρο. Οι fans των Maximo Park σίγουρα δεν θα απογοητευθούν,αλλά όλοι οι υπόλοιποι δεν θα κάνουν και χαμό για να αποκτήσουν αυτή την κυκλοφορία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου