Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Jenny And Johnny-I'm Having Fun Now (Warner Bros 2010)

Η Jenny Lewis,όπως παραδέχονται ακόμα και οι επικριτές της είναι μια προσωπικότητα που σε μαγνητίζει.Με αύρα φωτεινή και παιχνιδιάρικη,μπορεί με άνεση να τραγουδά με τόνο ερωτικό και συνάμα γεμάτο νάζι. Εξαιρετικά εγωίστρια στις μουσικές δουλειές της καταφέρνει πάντα να παραγκωνίζει τους συνεργάτες της και να έχει η ίδια τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε κυκλοφορία στην οποία εμπλέκεται. Παρόλα αυτά,και σύμφωνα με τα λεγόμενα της,λειτουργεί πάντα καλύτερα όταν έχει κάποιο συνεργάτη να της "τραβάει τα λουριά".

Ευτυχώς στο I'm Having Fun Now,το ρόλο αυτόν αναλαμβάνει ο σύντροφος της,και folk τροβαδούρος,Jonathan Rice, και όπως εύστοχα δηλώνει ο τίτλος του άλμπουμ πραγματικά το διασκεδάζουν. Οι δυο τους δημιουργούν ένα τρομερό δίδυμο,με την Lewis να τραγουδά εντελώς απελευθερωμένη από κάθε είδους φόρμες και τον Rice να είναι αυτός που κρατάει το ρυθμό και αποτελεί την ήρεμη δύναμη σε κάθε τραγούδι. Ευτυχώς επίσης δεν έχουν την ανάγκη συνεργασίας με κάποιους μουσικούς καθώς και οι δυο τους παίζουν σχεδόν κάθε όργανο. Οι up-tempo συνθέσεις τους,είναι πραγματικά εκπληκτικές και ακούγονται παράξενα χαρούμενες αν και περιγράφουν πιο σκοτεινά θέματα (όπως π.χ το "Big Wave",το οποίο μιλά για τον ευτελισμό της ανθρώπινης ζωής μέσα στην οικονομική κρίση). Η παραγωγή του δίσκου είναι πραγματικά εξαιρετική και αυτό σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται στον παραγωγό Mike Mogis,αλλά και στο δίδυμο Lewis-Rice που δείχνουν πραγματικά να απολαμβάνουν το γεγονός ότι τραγουδούν μαζί. Οι ρυθμοί του άλμπουμ στην πλειοψηφία τους είναι απλοί,βγάζοντας όμως μαι εξαιρετική ενέργεια και σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις γλυκανάλατους.

Ο Rice,αν και έχει ρόλο κυρίως υποστηρικτικό,δεν παραλείπει σε κάποια σημεία να κάνει μέσα από τις ερμηνείες του αναφορές στην solo καριέρα του,τραγουδώντας με φωνή βαθιά,χαλαρή και νοσταλγική,όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν folk τραγουδιστή. Έτσι έχουμε μέσα σε μια και μόνο δισκογραφική δουλειά μια πραγματικά μαγική συμβίωση. Ο φρέσκος και παιχνιδιάρικος τόνος της Lewis έρχεται να συναντήσει την "σοβαρή" αισθητική του Rice και το αποτέλεσμα φέρνει χαμόγελα ευχαρίστησης και στον πιο απαιτητικό ακροατή.

Πολύ θα δουν την κυκλοφορία αυτή σαν τον συναγωνισμό μεταξύ δύο διαφορετικών μουσικών προσωπικοτήτων και θα κάνουν ένα τεράστιο σφάλμα.Με τραγούδια low-tempo,πιο σκληρά και πιο rock 'n' roll, το I'm Having Fun Now είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό album που κινείται ανάμεσα στην σύγχρονη pop και indie μουσική και το οποίο οφείλει την ποιότητα του αυτή όχι στον συναγωνισμό αλλά στην εξαιρετική χημεία ανάμεσα στους δύο βασικούς συντελεστές του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου