Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Berlin Brides-Modern Celibacy (Inner Ear 2010)

" Η Ελληνική μουσική σκηνή δεν παύει ποτέ να με εκπλήσσει ευχάριστα"



Αυτή η φράση και μόνο θα μπορούσε να συνοψίσει το συναίσθημα που μου προκάλεσε η ακρόαση του άλμπουμ των Berlin Brides!
H Νατάσα Γιανναράκη (στίχοι,φωνή) και η Μαριλένα Ορφανού (μουσική,keyboards) δημιουργούν ένα κυριολεκτικά αχτύπητο μουσικό ντουέτο. Η μπάντα ξεκίνησε από μια ιδέα στο Βερολίνο κάπου στο 2007 και από τότε έφεραν έναν νέο αέρα πνοής στα Ελληνικά μουσικά δρώμενα με το μουσικό τους υβρίδιο που συνδυάζει στοιχεία electro μουσικής,punk ήχους και powerpop μελωδίες!

Το Modern Celibacy αποτελεί την πρώτη επίσημη δισκογραφική τους δουλειά και θα βγει στην αγορά στις 18 Οκτωβρίου μέσω του label της Inner Ear που είναι αυτή τη στιγμή ίσως η καλύτερη εταιρεία με Αγγλόφωνα Ελληνικά συγκροτήματα!

Οι Berlin Brides σε αυτή τους την κυκλοφορία δείχνουν να μην κινούνται εκτός προτύπων και σταθερών μουσικών συνισταμένων! Αδέσμευτες ,με στίχο πολλές φορές αιχμηρό μας προσφέρουν μια σειρά τραγουδιών μέσα από τα οποία εκφράζουν άφοβα το τι σκέπονται δίχως να έχουν διάθεση να μετρήσουν τα λόγια τους και να λογοκριθούν! Το άλμπουμ περιέχει συνολικά 12 τραγούδια από τα οποία μπορώ ήδη να ξεχωρίσω το Ete Athenien,με τον υπέροχο Γαλλο-ισπανικό του στίχο,το φοβερά ερωτικό "Rubberize",το δυναμικό Paralyzed  και το τρομερά ενεργητικό Bikini Wax!

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τα υπόλοιπα τραγούδια στερούντε ποιότητας! Όποια νότα κι αν ακούσεις,με όποια μελωδία τους κι αν έρθεις σε επαφή αμέσως έχεις ένα αίσθημα ηχητικής πληρότητας και γεμίζεις συναισθήματα! Σε αυτό φυσικά βοηθά και η εξαιρετική παραγωγή που συν-υπογράφουν ο Χρήστος Λαινάς και ο Coti K.

To ευχάριστο με το Modern Celibacy είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό αριστούργημα. Ένα αριστούργημα αποτελούμενο από 12 αυτοτελής ιστορίες. Ιστορίες αυτοβιογραφικές,ιστορίες σκοτεινές,ιστορίες πάθους! Ένα αριστούργημα εμπνευσμένο από δύο γυναίκες που προβληματίζονται από τον κόσμο γύρω τους και βάζουν στη μουσική τους ότι ερέθισμα λαμβάνουν από αυτόν. Ένα αριστούργημα πουν θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή!

Πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ τους,οι Berlin Brides θα εμφανιστούν στο Indie Week στο Τορόντο του Καναδά (13-16 Οκτωβρίου) για την προώθηση του Modern Celibacy. Το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε σύντομα να ξαναέρθουν και από τα μέρη μας και να μας ξαναφέρουν σε επαφή με την μαγεία της μουσικής τους!

Το track-list του Modern Celibacy έχει ως εξής:

01 Ballad For The Touch-Deprived


02 Bikini Wax

03 Hit and Run

04 Rubberize

05 Random Play

06 Princess In Distress

07 Failure To Wank

08 Paralyzed

09 Rejection Junkie

10 Scooter Boy

11 Ete Athenien

12 Modern Celibacy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου