Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

«Έφυγε» ο θρύλος της reggae, Gregory Isaacs

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και πλουσιότερες φωνές της reggae μουσικής, ο Gregory Isaacs, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, 25 Οκτωβρίου στο σπίτι του στο Λονδίνο. Ο Isaacs ήταν μόλις 59 ετών, ενώ τον τελευταίο χρόνο έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. «Ο Gregory ήταν πολύ αγαπητός από όλους, τους οπαδούς του και την οικογένεια του. Δούλευε πολύ σκληρά για να μας χαρίζει τη μουσική που τόσο αγαπούσε», είπε η σύζυγός του, Linda. «Θα λείψει πολύ σε όλους».


Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά παραγωγικής του καριέρας ο Isaacs κυκλοφόρησε πάνω από 500 album στην Τζαμάικα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α., ενώ συνεργάστηκε με διάσημα ονόματα της reggae, της dub και της dancehall μουσικής, όπως τους Lee 'Scratch' Perry, King Tubby, Sugar Minott, Freddie McGregor, Dennis Brown και Errol Holt. Αν και ξεκίνησε να δισκογραφεί στα μέσα της δεκαετίας του '70, κυκλοφόρησε το αριστούργημά του, "Night Nurse", το 1982, το οποίο και ηχογράφησε στο Tuff Gong studio του Bob Marley, ένα χρόνο μετά το θάνατο του τελευταίου.
Ο Isaacs ήταν έτοιμος για την παγκόσμια εμπορική του καταξίωση όταν το "Night Nurse" σκαρφάλωσε στην 32η θέση των βρετανικών chart, όμως αντί για αυτό βρέθηκε στη φυλακή της Τζαμάικας με ποινή έξι μηνών, με την κατηγορία παράνομης οπλοκατοχής. Το ποινικό μητρώο του Isaacs ήταν πλούσιο σαν τη δισκογραφία του, αφού κατά τη διάρκεια της ζωής του είχε πάνω από 50 συλλήψεις. Πάλεψε για χρόνια με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, καταλήγοντας να χάσει τα δόντια του και να θέσει σε κίνδυνο τη φωνή του, όμως συνέχισε να γράφει μουσική, κυκλοφορώντας το τελευταίο του album, "Brand New Me", το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου