Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε σε ηλικία 48 ετών η Ari Up των θρυλικών Slits.

H frontwoman των θρυλικών Slits, πέθανε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου σε ηλικία 48 ετών.


Η τραγουδίστρια – της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Arianna Forster – έχασε τη μάχη που έδινε με «σοβαρή ασθένεια», όπως αναφέρει η σχετκή ανακοίνωση που ήρθε από την ιστοσελίδα του πατριού της John Lyndon . Ο Lyndon είχε παντρευτεί τη μητέρα της Ari, Nora Forster.

H ανακοίνωση έγινε από τους εκπροσώπους του Lydon:

«Ο John και η Νora μας ζήτησαν να ενημερώσουμε τον κόσμο, ότι η κόρη της Nora, Αrianna (a.k.a. Ari Up) πέθανε σήμερα (Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου), μετά από μια σοβαρή ασθένεια. Θα λείψει σε όλους μας».

H Ari Up γεννήθηκε στο Μόναχο και μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον, το οποίο ήταν γεμάτο με punk επιρροές. Ο Joe Strummer της έμαθε κιθάρα και σε ηλικία μόλις 14 ετών η Arianna σχημάτισε τις Slits. Η μπάντα έγινε γνωστή για τον τρόπο που πάντρεψε το post-punk με το dub και τη reggae.

Συνοδοιπόροι της σεε αυτό το μουσικό ταξίδι ήταν οι Palmolive, Viv Albertine και η Tessa Pollitt. Οι Slits κυκλοφόρησαν δύο albums τα ‘Cut’ (1979) και ‘Return of the Giant Slits’ (1981) – προτού διαλυθούν - καθώς και μια συλλογή με demos το 1980.

Το 2005 οι Slits επαννώθηκαν και την επόμενη χρονιά κυκλοφορήσαν ένα EP με τίτλο ‘Revenge of the Killer Slits’. Το 2006 κυκλοφορήσε και το LP

‘Trapped Animal’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου