Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Is Tropical-Native To (Cooperative Music 2011)


Την τελευταία διετία κυρίως δεν είναι και λίγες οι μπάντες που έχουν εισαγάγει τα ηλεκτρονικά στοιχεία στην indie μουσική κουλτούρα δίνοντας στον συγκεκριμένο ήχο μία ακόμη δημιουργική δίοδο.Το Λονδρέζικο τρίο των Is Tropical φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά στο συγκεκριμένο κομμάτι και είναι από τις πλέον αξιοσημείωτες μπάντες που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Από πλευράς ήχου το "Native to" παρουσιάζει μια εξαιρετική ποικιλομορφία ηχοχρωμάτων.Ουσιαστικά γίνεται ένα πέρασμα σε ολόκληρο το φάσμα του pop και indie ήχου. Dark synth,lo-fi,synth pop,easy-going pop και drum based pop μοιράζονται ομοιόμορφα ανάμεσασ τις συνθέσεις κάνοντας το συνολικό αποτέλεσμα ιδιαιτέρως ελκυστικό στα αυτιά του ακροατή.Στο όλο αποτέλεσμα βοηθά και η πολύ καλή παραγωγή που δίνει ένα ακόμα συν στο συγκεκριμένο άλμπουμ.

Αν ήθελα να ξεχωρίσω τραγούδια από την συγκεκριμένη κυκλοφορία τότε το μυαλό μου θα πήγαινε αβίαστα στα "South Pacific" (εξαιρετικό δείγμα pop ήχου),στο απίστευτο "The Greeks" (μια pop σύνθεση που πρέπει να είσαι αναίσθητος για να μην σε ξεσηκώσει) και τα απίστευτα και συνάμα διαστημικά "Zombie" και "Seasick Mutiny" που ανεβάζουν το ηχητικόκαι αισθητικό αποτέλεσμα πολλά σκαλιά πάνω.

Σαν ντεμπούτο άλμπουμ το "Native To" καταφέρνει να είναι ελκυστικό και να ηχεί ευχάριστα. Σίγουρα δεν είναι το άλμπουμ που θα σου τινάξει το μυαλό ακούγοντας το,αλλά αν λάβουμε υπόψη όλο αυτό το ευρύ φάσμα ήχων που περικλείει τότε μιλάμε για το μέγιστο δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα και είναι βέβαιο πως αυτοί εδώ οι τύποι έχουν ακόμα πολλά να μας πουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου