Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

FM Belfast-Don't Want to Sleep (World Champion Records 2011)


Θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήμουν από την αρχή ένθερμος οπαδός των FM Belfast. Το γεγονός ότι οι ίδιοι έθεταν εαυτούς στην indie κοινότητα ενώ ο ήχος τους ήταν γεμα΄τος ηλεκτρονικά στοιχεία με ενοχλούσε κατά ένα ακατανόητο τρόπο,παρόλα αυτά όμως σταδιακά καθώς εντρυφούσα μέσα στη μουσική τους με κέρδιζαν μέρα με την ημέρα. Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη μπάντα κάθε άλλο παρά συμβατική είναι.Το ίδιο και το μουσικό κοινό που τους αποθεώνει.Σχεδόν πριν ένα χρόνο μας απογείωσαν με το εκπληκτικό "How To Make Friends" και τώρα επιστρέφουν με το "Don't Want to Sleep" για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους.

Φαίνεται πως ο αέρας της Ισλανδίας κάτι έχει γιατί οτιδήποτε ακούμε από εκείνη την χώρα έχει μαι ξεχωριστή μαγεία. Για μια ακόμη φορά οι FM Belfast καταφέρνουν αν ξεσηκώσουν τον ακροατή και να πάνε την μουσική τους ένα βήμα παραπάνω από το εξαιρετικό τους ντεμπούτο.Μελωδίες καλοδουλεμένες και ρυθμός που περνάει από την μελαγχολία στην φρενίτιδα και από την θλίψη στον χορό συνθέτουν ένα σύνολο ελκυστικότατο.Η παραγωγή τους για μια ακόμη φορά είναι αψεγάδιαστη κι αν έλειπαν ορισμένες μουσικές παραφωνίες θα μιλάγαμε για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς ως τώρα.Το θετικότερο όμως στοιχείο του άλμπουμ είναι το γεγονός ότι οι FM Belfast καταφέρνουν να αγγίξουν τον ακροατή κάνοντας τον ήχο τους ιδιαίτερα οικείο και την όλη εμπειρία ακρόασης της νέας τους δουλειάς ονειρική.

Οι στιγμές μεγαλείου σε αυτό το άλμπουμ είναι ευτυχώς άμεσα διακριτές και κατά τη γνώμη μου είναι το "Stripes",το "American" (μην βιαστείτε να ξενερώσετε από το ξεκίνημά του) και φυσικά το ομώνυμο "Ι Don't Want To" που είναι κάτι σαν anthem ανάμεσα στην μπάντα και τους οπαδούς.

Εξακολουθώ με πείσμα να πιστεύω πως οι FM Belfast δεν έχουν καμιά σχέση με την Indie μουσική σκηνή. Είναι μια εξαιρετική pop μπάντα και το αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά με αυτή τους την κυκλοφορία. Το μόνο που εύχομαι είναι να μπορέσω να ξαναδώ σύντομα αυτή την τρομερή τετράδα (που πολλαπλασιάζεται απίστευτα επί σκηνής) για να βιώσω την ομορφιά της μουσικής τους χορεύοντας στους ρυθμούς τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου