Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

The Chemical Brothers-Hanna OST (Back Lot 2011)


Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές μπάντες και καλλιτέχνες να ασχολούνται με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Καιρός ήταν λοιπόν και για τους Chemical Brothers να κάνουν ένα τέτοιο άνοιγμα. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που θα πουν πως η μουσική των Chemical Brothers δεν έχει κάποια συνάφεια με μια ταινία δράσης (ορμώμενοι ίσως από την φουτουριστική απόπειρα των Daft Punk στο Tron),αλλά το τελικό αποτέλεσμα του OST της ταινίας Hanna του αποστομώνει.

Αυτό που προκαλεί ευχάριστη εντύπωση είναι πως οι Chems δεν αλλάζουν το ύφος της μουσικής τους για τις ανάγκες τις ταινίας,απλά κρατούν το δικό τους δυναμικό στυλ και το "τοποθετούν" επενδύοντας μουσικά ένα εξαιρετικό ούτως ή άλλως φιλμ.Βέβαια θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το συγκεκριμένο OST δεν είναι και ένα 100% τυπικό Chemical Brothers άλμπουμ.Πέρα από την straight ηλεκτρονική αισθητική μένει και αρκετός χώρος για μελωδία,κάτι που φυσικά δεν ενοχλεί κανέναν στην τελική.

Κάθε τραγούδι δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που συμβάλλει στην αγωνία του θεατή και κάνει το συνολικό αποτέλεσμα πιο ελκυστικό.Τραγούδι highlight με απόσταση είναι το "Escape 700" που είναι αυτό που λέμε pure Chemical Brothers,χωρίς όμως να στέκεται μόνο του καθώς τα “The Devil is in the Details” και “The Devil is in the Beats” κυριολεκτικά σπέρνουν (αν και σε κάποιους ίσως δεν αρέσει το παιδικό της μελωδίας) όπως φυσικά και η vocal version του βασικού μουσικού θέματος της ταινίας που ασκεί μια παράξενη γοητεία!

Το να "κρίνεις" ένα soundtrack είναι εξαρχής δύσκολο καθώς είναι αδύνατο να βρεις το μουσικό μοτίβο που έχει ο δημιουργός στο  μυαλό του. Ευτυχώς οι Chemical Brothers μας γλιτώνουν από πολύ κόπο καθώς δεν δημιουργούν ένα απλό OST,αλλά ένα άλμπουμ πιο κοντά στα πρότυπα μιας δικής τους κανονικής κυκλοφορίας,προσφέροντας στον ακροατή άκρως ποιοτική electronica από μια από τις κορυφαίες μπάντες του είδους! Βλέποντας την ταινία (την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα) θα καταλάβετε απόλυτα πόσο βοηθά ένα καλό OST στο να σε κρατήσει καθηλωμένο στην οθόνη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου