Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

O Martin Scorsese θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο το documentary του για τον George Harrison


Ο σκηνοθέτης-θρύλος Martin Scorsese θα κυκλοφορήσει το documentary για τον George Harrison,με τον τίτλο " Living In The Material World",σε DVD,στις 10 Οκτωβρίου.

Την παραγωγή του φιλμ συνυπογράφει η χήρα του Harrison,Olivia και θα περιλαμβάνει home videos και συνεντεύξεις από τα εν ζωή μέλη της μπάντας. Η ταινία μελετά τη ζωή του καλλιτέχνη από το μουσικό του ξεκίνημα στο Liverpool,μέχρι και την δράση του σαν κινηματογραφιστή και φιλάνθρωπου.

Ανάμεσα σε αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις είναι οι  Eric Clapton, Terry Gilliam, Eric Idle, Paul McCartney, Yoko Ono, Phil Spector, Ringo Starr και Jackie Stewart.Ο ίδιος ο Scorsese αποκάλυψε πως είναι μεγάλος fan της δουλειάς του Harrison.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που άκουσα το "All Things Must Pass". Ένιωσα ένα πραγματικά μοναδικό συναίσθημα ερχόμενος σε επαφή με αυτή τη μεγαλειώδη μουσική για πρώτη φορά.Ήταν σαν περπατώ μέσα σε κάποιο ναό.Ο George έφτιαχνε μουσική που ανύψωνε το πνεύμα,και αυτός πιστεύω ότι είναι ο λόγος που κατέχει τόσο ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας.Έτσι όταν μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να κάνω ένα φιλμ γι αυτόν,την άρπαξα με τη μία.Περνώντας χρόνο με την Olivia,κάνοντας συνεντεύξεις σε τόσους στενούς φίλους του George και επιμελούμενος όλο αυτό το υλικό,κάποιο από το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια για πρώτη φορά,ένιωσα μεγάλη χαρά και πως βίωνα μια εμπειρία που θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου".

Το documentary είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και θα προβληθεί πρώτα στο Αμερικάνικο κανάλι HBO το Φθινόπωρο.Την κυκλοφορία του DVD θα συνοδεύει κι ένα βιβλίο,γραμμένο από την τελευταία σύζυγο του Ηarrison,με φωτογραφίες,γράμματα και σημειώσεις από το ημερολόγιο του.

Ο George Harrison έφυγε από τη ζωή το 2011 εξαιτίας του καρκίνου στους πνεύμονες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου