Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο Devin Townsend: ετοιμάζει και άλλο project, με την AnnekeVan Giersbergen (Agua De Annique)


Ο Καναδός Devin Townsend έχει βαλθεί να σπάσει το ρεκόρ παραγωγικότητας. Κάνοντας όλη την εγγραφή και επεξεργασία της μουσικής που παραγάγει από το σπίτι του, έχει καταφέρει (μάλλον) να γράφει μουσική ακόμα και όταν κοιμάται. Αυτή τη φορά, μετά από την κυκλοφορία των επιτυχημένων (όπως πάει) Deconstruction και Ghost ετοιμάζει ένα καινούριο project με μια παλιά του γνώριμη. Όχι και πολύ παλιά καθώς το 2009 ηχογράφησε μαζί της το εναλλακτικό Addicted με την Ολλανδέζα σταρ, Anneke Van Giersbergen (Agua De Annique, πρώην Gathering). Η είδηση του project βγήκε μέσα από συνέντευξη που έδωσε ο Townsend ανακοινώνοντας πως το όνομα του νέου επιχειρήματος θα είναι “Epicloud”. Εκεί θα πει αναλυτικότερα:

 «Το επόμενο πράγμα που γράφω, γράφω για εκείνη. Το επόμενο μέρος του υλικού… το δράμα, οι μεταφορές, τα περίπλοκα και όλα αυτά τα βαριά ‘heavy shit’ που κάναμε στο παρελθόν με τους τέσσερις ή πέντε δίσκους που έχουμε δουλέψει όσο καλά μπορώ να θυμάμαι. Ακόμα και όταν δούλευα πάνω στο "Deconstruction" και στο "Ghost", θυμάμαι ότι σκεφτόμουνα, δεν το ήθελα στα αλήθεια σε ένα καλλιτεχνικό επίπεδο να το κάνω τόσο πυκνό και προκλητικό. Έτσι, το υλικό το υλικό που γράφω αυτή τη στιγμή είναι πολύ μελωδικό και έχει πολύ απλή δομή. Διαπιστώνω πως αυτό βγαίνει φυσιολογικά τώρα, οι κιθάρες εξακολουθούν να είναι βαριές και εξακολουθούν να έχουν αυτόν τον επικό ήχο, αλλά είναι πολύ διαφορετικό για μένα τραγουδιστικά. Δεν υπάρχουν ουρλιαχτά: είναι μελωδικό με φωνητικά που ηχούν αιθέρια.

Όταν θα παιχτεί σε ζωντανές εμφανίσεις, νομίζω πως έχω πολύ  δυνατή φωνή για αυτό που θέλω να βάλω κανονικά. Ειδικά στο στούντιο: μπορώ να κάνω αυτό που χρειάζεται να κάνω, αλλά η φωνή μου δεν είναι πολύ ελαστική όταν θα χρειαστεί να παίξω ζωντανά. Έτσι κατάλαβα μετά από δύο ή τρείς εβδομάδες περιοδείας, τον περισσότερο καθημερινό αγώνα τον αφιέρωνα να κάνω την φωνή μου να μην ακούγεται τελείως απότομα και βαριά. Με το νέο υλικό ελπίζω πως θα γράψω όλα τα βαριά και σκληρά φωνητικά για την Αnneke (γέλια)>>.


Ο Devin Townsend αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να βγει σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς τον επόμενο μήνα θα βρεθεί σε 5 πόλεις αλλά πιο πριν θα βρεθεί στην ίδια σκηνή με την Anneke Van Giersbergen, στο Tuska Open Air festival, στην Φιλανδία στις 23 Ιουλίου.


To πρόγραμμα της Anneke Van Giersbergen για το επόμενο διάστημα έχει 2 συναυλίες στην χώρα της, στην Ολλανδία και κάποιες επισκέψεις σε Αργεντινή και σε Χιλή.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου