Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Big Blood+Dead Gum @ Fuzz Bar (04.07.2011)

Το γεγονός ότι στις 4 Ιουλίου ήταν η μέρα της ανεξαρτησίας,ο ένας χρόνος από την δημιουργία του blog και τα γενέθλια του γράφοντος προφανώς και έχουν ελάχιστη σημασία. Αυτό που πραγματικά αξίζει να αναφερθεί για την 4η Ιουλίου 2011 είναι η εμφάνιση των Αμερικανών Big Blood στη Θεσσαλονίκη,σε μία εμφάνιση σπάνια από όλες τις απόψεις (καθώς δεν είναι και μια μπάντα που εμφανίζεται πολύ συχνά ζωντανά) που σίγουρα θα άφησε αρκετές μνήμες σε όσους είχαν το προνόμιο να την παρακολουθήσουν.

Οι αρχικές συνεννοήσεις πρόδιδαν ότι θα έχουμε τη χαρά να εμφανιστούν μπροστά μας το "εκτελεστικό" δίδυμο της μπάντας Caleb Mulkerin και Colleen Kinsella. Ευτυχώς η θεά τύχη μας χαμογέλασε και το φοβερό αυτό δίδυμο πλαισίωσε και ο Brother Oak στα drums κάνοντας την όλη συναυλιακή εμπειρία ακόμα πιο σπάνια!

Τα πάντα έμοιαζαν τέλεια οργανωμένα και έτσι λίγο μετά τις 22:30 ο Αθηναίος Dead Gum πήρε την κιθάρα του κάνοντας μια εισαγωγή στην μυσταγωγία που θα ακολουθούσε.Προσωπικά δεν είχα έρθει ξανά σε επαφή με την μουσική του Dead Gum,ούτε γενικότερα με το μουσικό είδος που εκπροσωπεί επομένως δεν είμαι ο καταλληλότερος για να τον κρίνω. Αυτό που σίγουρα μπόρεσα να διακρίνω είναι τα ψυχρά ηλεκτρικά τοπία που δημιουργεί η μουσική του και τα οποία είναι ικανά να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά κλειστοφοβική και μελαγχολική ατμόσφαιρα! Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερή του εμφάνιση ή όχι,σίγουρα όμως κόσμησε με την παρουσία του αυτό το ιδιαίτερο event.

H ώρα είχε φτάσει αισίως 23:00 όταν οι Big Blood πήραν τις θέσεις τους και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα πάντα! Κάποιοι ίσως περίμεναν ένα ακουστικό show από την μπάντα και δεν θα τους κατηγορήσω,καθώς διαθέτουν ορισμένες ακουστικές συνθέσεις υψηλότατης μουσικής ποιότητας,παρόλα αυτά όμως οι ίδιοι προτίμησαν να μας δώσουν ένα πιο ηλεκτρικά φορτισμένο show που σίγουρα δεν ενόχλησε κανένα! Με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους (το πραγματικά υπέροχο και συλλεκτικό "Big Blood & The Wicked Hex") και με μπόλικο κέφι ταξίδεψαν τα περισσότερα από 100 άτομα που γέμισαν τον ομολογουμένως μικρό χώρο του Fuzz Bar σε ένα κόσμο ψυχεδέλειας! Οι ίδιοι έδειχναν να το απολαμβάνουν δίνοντας το 101% της ενέργειάς τους και βιώνοντας πραγματικά κάθε νότα που έπαιζαν! Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ στην εκπληκτική φωνή της Colleen Kinsella,μια φωνή με σπάνιο μέταλλο που μου έφερε στο μυαλό πολύ μεγάλες φωνές της Αμερικάνικης folk και country μουσικής και της οποία η απόδοση στο live ήταν μια τεράστια έκπληξη! Όσον αφορά το set τους προσωπικά δεν έμεινα παραπονεμένος,αν και θα ήθελα πολύ να ακούσω το λατρεμένο τουλάχιστον για μένα "Oh Country". Αποζημιώθηκα όμως,και με το παραπάνω μάλιστα,με την απίστευτα συναισθηματική εκτέλεση του "She Sells Sanctuary" που συνεπήρε τους πάντες!

Κάποια live δεν θα έπρεπε να τελειώνουν ποτέ,επειδή όμως όλα τα καλά έχουν πάντα τέλος μετά από περίπου 70 λεπτά οι Big Blood μας αποχαιρέτησαν έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους (και έχοντας αφήσει ανοικτό ελπίζω το παράθυρο της επιστροφής τους για κάποια εμφάνιση ακόμα στο μέλλον).Συμβουλή σε όσους δεν έχουν προμηθευτεί το νέο άλμπουμ της μπάντας,να το πράξουν άμεσα καθώς για μια ακόμη φορά παραδίδουν μαθήματα μουσικής ποιότητας!

Φυσικά από μια τέτοια βραδιά δεν θα πρέπει να λείπουν και οι ευχαριστίες! Πρώτα και καλύτερα στην ίδια την μπάντα για την σπάνια ευκαιρία που μας έδωσε να την δούμε ζωντανά. Μεγάλες ευχαριστίες φυσικά στο Fuzz Bar που φιλοξένησε αυτό το ιδιαίτερο event,στον Παναγιώτη Σπούλο,τον Αλέξανδρο Αλεξανδρίδη και την Λένα Λατινοπούλου για την πολύτιμη βοήθεια τους και φυσικά σε όλους εσάς που στηρίξατε αυτό το event. Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ το αξίζει ο Κώστης Κηλύμης στον οποίο οφείλουμε εν πολλοίς αυτή τη βραδιά (ουσιαστικά αν δεν ήταν αυτός δεν θα υπήρχεο αυτό το live)! Υπήρξε ο ιθύνων νους και βοήθησε τα μέγιστα στο να ζήσουμε αυτή τη βραδιά μουσικού μεγαλείου που τουλάχιστον προσωπικά θα θυμάμαι για πάρα πολύ καιρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου