Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Memory Tapes-Player Piano (Carpark 2011)


O Dayve Hawk έχει βαλθεί κυριολεκτικά να μας μπερδέψει. Και αν στα ονόματα των project του δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευφάνταστος (Memory Cassette,Weird Tapes και τελικά Memory Tapes δεν παίρνουν και βραβείο πρωτοτυπίας) τουλάχιστον στη μουσική του παρουσιάζει μια σταθερή ποιότητα υπηρετώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την electronica. Μια electronica όμως που ηχεί τόσο εσωτερική και σπαρακτική σε βαθμό που να πλησιάζει τα όρια του αυτοκτονικού.

Το "Player Piano" είναι ένα βαθύτατα μελαγχολικό και εσωτερικό άλμπουμ,ένα άλμπουμ γεμάτο με εικόνες και αναμνήσεις από το παρελθόν,ένα άλμπουμ που βγάζει προς τα έξω όλο το ψυχικό σκοτάδι του δημιουργού του.Στα περίπου 40 λεπτά που διαρκεί δεν μπορούμε να πούμε ότι προκαλεί ακραία τον ακροατή του,παρόλα αυτά όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με τον εσωτερικό του κόσμο μέσα από τις ήρεμες και καλοδομημένες μελωδίες του.Στα τεχνικά αυτής της κυκλοφορίας,εντύπωση προκαλεί η αρκετά lo-fi παραγωγή του η οποία μπορεί να ξενίζει λίγο αλλά δίνει έναν επιπλέον χαλαρωτικό τόνο σε αυτό το άλμπουμ.

Κορυφαίες στιγμές δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν,υπάρχουν όμως ορισμένα πολύ όμορφα τραγούδια. Μέσα σε αυτά σίγουρα συγκαταλέγονται το “Today Is Our Life”,το οποίο μέσα από την μελωδία και τον στίχο του εκφράζει ουσιαστικά όλο αυτό το μήνυμα εσωτερικότητας και ανάμνησης που θέλει να περάσει ο καλλιτέχνης,αλλά και το "Offers" που εκφράζει όλο το αίσθημα πεσιμισμού και απογοήτευσης που υπάρχει σε αρκετά σημεία του άλμπουμ.

Σε γενικές γραμμές το "Player Piano" δεν είναι και η χαρά του συμβατικού ακροατή. Αν και πολύ όμορφο μουσικά,προκαλεί αρκετά με την goth αισθητική του (κυρίως λόγω της απαισιόδοξης φύσης που εκφράζει) και ηχεί πολύ χαλαρωτικό (και αυτό είναι το διχαστικό με αυτή την κυκλοφορία) τον ακροατή.Δεν μπορώ να πω ότι μπορεί να φτάσει την ποιότητα του "Seek Magic",αλλά σίγουρα δεν είναι διόλου αδιάφορη δουλειά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου