Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Dum Dum Girls-Only in Dreams (Sub Pop 2011)


Κάθε φορά που ακούω κάτι καινούριο από τις Dum Dum Girls πιάνω τον εαυτό μου να αφήνεται σε ένα συναίσθημα απίστευτης ικανοποίησης. Έτσι μετά το απίστευτο "He Gets me High" EP έρχεται τώρα η σειρά της νέας τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς,η οποία πλέον είναι αδύνατο να μου προκαλέσει την οποιαδήποτε έκπληξη,καθώς εκ των προτέρων γνώριζα ότι θα είναι απίστευτη.

Το "Only in Dreams" είναι ένα άλμπουμ που φέρει δίχως αμφιβολία την υπογραφή αυτού του συγκροτήματος.Είναι ένα άλμπουμ νοσταλγικό,ένα άλμπουμ γεμάτο όμορφες μουσικές επιρροές και εκπληκτικές μελωδίες.Οι Dum Dum Girls είναι μια γυναικεία μουσική συμμορία που μπορεί να ενώσει με τρόπο υπέροχο την "αλητεία" του garage-punk ήχου με την εφηβική γυναικεία αθωότητα. Μια μπάντα τόσο σκοτεινή όσο οι Cramps και συνάμα τόσο φρέσκια και μοντέρνα.

Στο κομμάτι των συνθέσεων τα πάντα μοιάζουν τέλεια. Χαρακτηριστικά garage riffs,όμορφα και παιχνιδιάρικα κιθαριστικά θέματα,συμπαγές rythm section και μια Dee-Dee να θυμίζει ερμηνευτικά τις μοναδικές ερμηνεύτριες των garage-pop σχημάτων των 60's. Βέβαια ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στο όλο αποτέλεσμα έβαλαν και οι δύο παραγωγοί του άλμπουμ.Οι Richard Gottehrer,με συνεργασίες με μπάντες όπως οι Blondie και οι Go-go's,και φυσικά οι Sune Rose Wagner των Raveonettes πρόσθεσαν με τη σειρά τους όλες εκείνες τις πινελιές που έκαναν αυτό το άλμπουμ ένα πραγματικό αριστούργημα!

Ακούγοντας προσεκτικά κάθε κομμάτι της συγκεκριμένης κυκλοφορίας μου είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου.Παρόλα αυτά θα παραθέσω σαν πιο αγαπημένα τα "Always Looking" για το έντονο Cramps συναίσθημα που μου προκάλεσε,το surf-style "Just a Creep" με το παιχνιδιάρικο riff του,το εξαιρετικά νοσταλγικό "Heartbeat",το μελαγχολικό "Coming Down" (που ήταν και το πρώτο κομμάτι που διέρρευσε στο ευρύ κοινό),το πολύ όμορφο χορευτικό "Wasted Away" και φυσικά το "Hold Your Hand" που είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμές στις πολύ πρώιμες συνθέσεις της μπάντας.

Δίχως αμφιβολία το "Only in Dreams" είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι αυτή η μπάντα έχει εξελιχθεί. Τα κοριτσάκια μεγάλωσαν και έγιναν γυναίκες,και μάλιστα γυναίκες που δεν παίζουν μουσική απλά για να παίξουν,αλλά νιώθουν στο πετσί τους την κάθε νότα και τον κάθε στίχο. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα μεταφέρουν και στον ακροατή και αυτός για μένα είναι ο σημαντικότερος λόγος που επιβάλλεται να ακούσει κάποιος αυτό το άλμπουμ. Όσοι ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι,υπομονή μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου και την επίσημη κυκλοφορία του (όσοι πιστοί τσεκάρετε το pre-order section στο site της Sub-Pop. Κρύβει όμορφες εκπλήξεις!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου