Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ vol.2


ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ vol.2 / 20 ΜΑΙΟΥ / 19.00

Μετά την επιτυχία που είχε η εκδήλωση «Διανυκτέρευση στο μουσείο», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αλλά και λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε στο κοινό, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού σκοπεύει να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων (18 Μαΐου), επαναλαμβάνοντας την παραπάνω πολιτιστική δράση στις 20 Μαΐου 2011, αυτή τη φορά σε δύο μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν στα παιδιά βραδινά σνακ και πρωινό.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19.00μμ και θα τελειώσει την επόμενη μέρα το πρωί.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα« sleepover» στο μουσείο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα 2310280328, 2310286780 (ώρες:08.00-15.00).

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά άνετα ρούχα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του παιδιού τους στην πολιτιστική δράση.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(για 30 παιδάκια ηλικίας 6-12 ετών)

Τα παιδιά θα συμμετέχουν
-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από μουσειοπαιδαγωγούς του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικές δράσεις από τη «Σχεδία στην πόλη» από 4-5 εθελοντές – παιδαγωγούς της ομάδας:
-«Παιχνίδια στο μουσείο»: με αφορμή την ξενάγηση που θα έχει προηγηθεί τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων με εκπαιδευτικό υλικό που θα έχουμε προετοιμάσει.
-Αφήγηση με θέμα «ιστορίες για  καληνύχτα»: από την αίθουσα του μουσείου και τα εκθέματα που φιλοξενεί θα ξεπηδήσουν ήρωες και θα ζωντανέψουν εικόνες.. Από εκεί θα συναντήσουμε πρόσωπα από τα παραμύθια του Ροντάρι και θα ευχηθούμε τα όνειρα μας να είναι χρωματιστά!


ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

(για 20 παιδάκια ηλικίας 9-12 ετών)

Mια Νύχτα στο Μουσείο γεμάτη περιπέτεια!

Τα παιδιά θα συμμετέχουν :
-Στο ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα»
-Σε διαδραστική εκπαιδευτική προβολή
-Σε εργαστήριο δημιουργίας έργων με διάφορα υλικά
-Στο δραματοποιημένο έργο «Παραμύθι χωρίς ‘Ονομα»
-Σε δράσεις μέσα στο «Ερευνητικό Κέντρο» του Μουσείου όπου θα δουν από κοντά αρχειακές συλλογές.


Τη βοήθεια και την υποστήριξη τους κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα παρέχουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη με τις Βρεφονηπιοκόμους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Με την συνεργασία των :
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας του Πολίτη,
Μουσείο Μακεδονικού Αγώμα,
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Με την υποστήριξη : LIDL


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου