Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

The Feelies-Here Before (Bar/None 2011)


Οι Feelies ήταν είναι και θα είναι μια από τις αγαπημένες μου μπάντες!Μπορεί να μην είχαν το "σκοτάδι" άλλων συνοδοιπόρων τους στα 80's,μπορεί ηχητικά να μην ήταν ποτέ σκληροί,αλλά οι μελωδίες τους κατάφερναν να παραμένουν ριζωμένες στις καρδιές όλων όσων ασχολήθηκαν ποτέ μαζί τους! Έτσι η δισκογραφική τους επιστροφή μετά από 20 ολόκληρα χρόνια μόνο χαμόγελο ευτυχίας θα μπορούσε να μου χαρίσει!

Το "Here Before" είναι μια κυκλοφορία που παρουσιάζει τους Feelies σα να μην έχει περάσει ποτέ αυτό το διάστημα της απουσίας τους! Σκοτεινό όσο πρέπει,μοντέρνο και προσαρμοσμένο στα σύγχρονα standards και με τον ήχο που τους χαρακτηρίζει και έχει μεγαλώσει γενιές οπαδών τους! 13 τραγούδια γεμάτα πανέμορφες κιθαριστικές μελωδίες,μελωδίες που στηρίζονται σε συνθέσεις φτιαγμένες με πάθος που έχουν αρχή μέση και τέλος!Η φανταστικοί πέντε (Mercer, Bill Million, Dave Weckerman, Stanley Demeski και Brenda Sauter) παραμένουν φανταστικοί και χωρίς περιττές φανφάρες περνούν μέσα από τη μουσική τους τα μηνύματα που επιθυμούν. Η φωνή του Mercer μοιάζει αναλλοίωτη και ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις!

Κανονικά με βάση το μέγεθος μιας τέτοιας επιστροφής δεν θα έπρεπε να ψάχνουμε για highlights σε αυτό το άλμπουμ.Σίγουρα όμως επιβάλλεται κάποιος να δώσει βάση στο υπέροχο "So Far",στο σκοτεινό και μελωδικό "Bluer Skies" στο άκρως συναισθηματικό "Change your Mind" και φυσικά στο "When you Know".

Μεγάλη επιστροφή,λοιπόν,από μια μπάντα που παραμένει πιστή στον ήχο της χωρίς να αντιγράφει (αλλά αντιθέτως εξελίσσοντας) το ηχητικό της παρελθόν. Επιστροφή που δείχνει ξεκάθαρα πως οι Feelies είναι ακόμα ζωντανοί και έχουν να μας χαρίσουν πολλές ακόμα συγκινήσεις!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου