Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Arms and Sleepers-The Organ Hearts (Expect Candy 2011)


Oι Arms and Sleepers είναι μια μπάντα που μπορείς να αγαπήσεις από την πρώτη κιόλας νότα τους. Αυτή η μελαγχολία και η πραότητα με την οποία προσεγγίζουν τον ηλεκτρονικό ήχο,είναι ικανή να μαγέψει κάθε ακροατή.Αυτό ακριβώς κάνουν και στο τρίτο τους άλμπουμ για το 2011,που φέρει τον τίτλο "The Organ Hearts".

Σε αυτό το μουσικό τους ταξίδι οι Arms and Sleeper απόλαυσαν την βοήθεια του Ben Shepard (Uzi & Ari) και του Philip Jamieson (Caspian).Το "Organ Hearts" είναι χωρισμένο σε τρία μέρη! Καθένα από αυτά εκφράζει ένα διαφορετικό συναίσθημα,το οποίο ίσως και να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα υπόλοιπα.Το πρώτο και πιο ήπιο από τα τρία ξεκινά από το "Kepesh" και ολοκληρώνεται στο "A Smile in Sofia".To δεύτερο μέρος είναι σαφώς πιο χορευτικό και ξεκινά με το "Antwerp" για να ολοκληρωθεί με το "Yesterday's Child".To τρίτο μέρος είναι γεμάτο από τον χαρακτηριστικό ατμοσφαιρικό ήχο της μπάντας και ξεκινά από το "Kiss Tomorrow Goodbye" για να ολοκληρωθεί στο "Airport Blues".

Σίγουρα αν κάποιος έπρεπε να επιλέξει κάποιο από τα τρία μέρη αυτό σίγουρα θα ήταν το τελευταίο καθώς ηχεί πιο οικεία στα αφτιά του ακροατή και είναι το πιο κοντινό στο γνώριμο ηχητικό ύφος της μπάντας!Για τα υπόλοιπα μέρη υπάρχουν κάποιες μελανές στιγμές παρά το γενικό καλό σύνολο αυτής της κυκλοφορίας! Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με τον στυλιζαρισμένο και μοδάτο trip-hop ήχο και τις εύπεπτες ηλεκτρονικές μελωδίες κάποιων τραγουδιών που δείχνουν μια τάση "υποταγής" στις μουσικές μόδες,πράγμα πολύ έξω από την ως τώρα λογική της μπάντας!

Σε γενικές γραμμές οι Arms and Sleepers κατάφεραν να φτιάξουν ένα άλμπουμ που βγάζει ένα ειλικρινές και δυνατό συναίσθημα.Ένα άλμπουμ γεμάτο ηρεμία,λάμψη,όνειρα και επιθυμίες!Ένα άλμπουμ όμως,που σε αντίθεση με άλλες κυκλοφορίες του εκτιμάς με χαρακτηριστική ευκολία,αλλά αγαπάς πολύ δύσκολα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου