Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Kakkmaddafakka-Hest (Bubbles 2011)


Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι. Όταν,δε,μιλάμε για Νορβηγούς η τρέλα βαράει κόκκινο. Αμέτρητα τα μουσικά παραδείγματα μέσα στο χρόνο και οι Kakkmaddafakka αποτελούν ένα από αυτά! Όνομα σιδηρόδρομος θα σκεφτούν πολλοί,αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά καθώς η μετάφραση του συμπαθέστατου και δύσκολου ομολογουμένως ονόματός τους είναι Party Animals!

Σαν μπάντα αυτοί οι τύποι από το Bergen έχουν ζωή αρκετών ετών,αλλά σύμφωνα με δηλώσεις τους πάντα προτιμούσαν να παίζουν live παρά να ηχογραφούν. Φυσικό επόμενο είναι να έχουν μια φτωχή δισκογραφία που περιλαμβάνει ένα ΕΡ το 2006 (Υour Favorite Already EP) και ένα ακόμα πλήρες άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2010 (Down To Earth).Το Hest είανι το 2ο τους άλμπουμ και για να είμαι ειλικρινής δεν χοροπήδηξα από τη χαρά μου.

Όχι ηχητικά το άλμπουμ δεν είναι κακό,καθώς είναι γνωστό ότι οι Βόρειοι αν μη τι άλλο έχουν μουσική παιδεία και κατάρτιση. Η εύπεπτη pop που παίζουν ηχεί όμορφα στα αφτιά του ακροατή,αλλά είναι ακριβώς όπως την χαρακτήρισα,ΕΥΠΕΠΤΗ,επομένως από ένα σημείο και μετά απλά γίνεται αδιάφορη! Η παραγωγή είναι υψηλού επιπέδου,αλλά δεν αρκεί για να δώσει το απαραίτητο boost σε αυτή την κυκλοφορία! Τα γνωστά προβλήματα με την προφορά των Αγγλικών δεν λείπουν αλλά είναι ψεγάδι πολύ μικρό σε σχέση με τους πραγματικά παιδαριώδεις στίχους που κινούνται γύρω από την θεματολογία "Είναι πολύ μεγάλη για να της την πέσω;","Πρέπει να της βάλω χέρι;" και λοιπά κλασσικά εικονογραφημένα που παραπέμπουν πιο πολύ στο Λύκειο παρά σε μουσικούς που παίρνουν σοβαρά την μουσική τους!

Ας μην είμαι όμως τόσο κακός. Υπάρχουν και ένα δυο τραγούδια που ξεχωρίζουν από τον συρφετό και αξίζει να προσεχθούν και αυτά είναι το "Drø Sø" (που κλείνει και το άλμπουμ),το reggae style "Gangsta" και το πολύ συμπαθητικό "Self-Esteem". Από εκεί και πέρα χάος!

Σε γενικές γραμμές οι Kakkmaddafakka δημιούργησαν ένα νέο άλμπουμ που έχει ωραίες μελωδίες,οι οποίες δυστυχώς θάβονται από την ίδια την μπάντα! Το όλο αποτέλεσμα δεν ενοχλεί κανέναν αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς να εντυπωσιάσει! Σίγουρα,σαν μπάντα,εμφανίζονται καλύτεροι από την προηγούμενη δουλειά τους,αλλά αυτό δεν αρκεί με τίποτα για να τους δώσουμε περισσότερη σημασία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου