Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

The Alps-Easy Action (Mexican Summer 2011)


Αν προσθέσουμε τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια με αρκετές δόσεις ψυχεδελικών επιρροών τι αποτέλεσμα θα πάρουμε; Μα φυσικά το νέο δισκογραφικό πόνημα των Alps,που φέρει τον τίτλο Easy Action!

Αισίως λοιπόν,η μπάντα από την Καλιφόρνια έφτασε στον τέταρτο προσωπικό της δίσκο και το αποτέλεσμα αυτού γίνεται αντιληπτό από πολύ νωρίς! Τόσο η πυραμίδα,όσο και τα χρώματα του εξωφύλλου είναι παραπομπή που βγάζει μάτι για τις ψυχεδελικές τους καταβολές. Οι καταβολές αυτές είχαν γίνει φανερές και στις προηγούμενες δουλειές τους,καθώς η μουσική τους αγκάλιαζε σχεδόν ολοκληρωτικά την Krautrock παράδοση των τεράστιων σχημάτων που απάρτιζαν την εν λόγω σκηνή. Κάποιοι τότε είχαν βιαστεί να χαρακτηρίζουν την μουσική τους σαν μουσική που θα ταίριαζε σε φθηνές ταινίς φαντασίας και θα ήταν το απόλυτο soundtrack βραδιών γεμάτων παραισθησιογόνες ουσίες! Δυστυχώς γι αυτούς όμως οι Alps είναι πολλοί πιο ποιοτικοί μουσικά!

Σε αυτό το άλμπουμ τους ακούγονται σαφώς πιο μυστηριώδεις και το παίξιμο τους γίνεται ολοένα και πιο απελευθερωμένο.Ο ήχος τους μια μίξη folk στοιχείων και ηλεκτρονικής μουσικής σε κατακτά και βάζει τον ακροατή στη διαδικασία να τους αναζητήσει περισσότερο.Highlight του άλμπουμ είναι σίγουρα το τραγούδι "Spray" που το ερωτεύεσαι από την πρώτη κιόλας ακρόαση!Δεν θα πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω τους συντελεστές αυτών των υπέροχων μελωδιών που δεν είναι άλλοι από τους Featuring Alexis Georgeopolous (Arp), Jefre Cantu-Ledesma (Tarantel) και Scott Hewicker (Troll).

Σε γενικές γραμμές το Easy Action προσφέρει στον ακροατή του μια ολοκληρωμένη ψυχεδελική εμπειρία. Παίζει με το μυαλό και τη φαντασία του και καθώς ο ήχος του εξελίσσεται τραγούδι με το τραγούδι τον κάνει να βγει για λίγο από τον συμβατικό κόσμο γύρω του! Και μόνο γι' αυτό αξίζει να το ακούσει κάποιος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου