Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Οι Primal Scream στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας ολόκληρο το "Screamadelica"


Το "Screamadelica" είναι ένας από τους δίσκους που χαρακτήρισαν τα '90s. Ήδη από την κυκλοφορία του το 1991 γνώρισε την απόλυτη καταξίωση, καθώς έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία, χάρη σε τραγούδια-ύμνους όπως τα "Loaded", "Moving On Up" και "Higher Than The Sun", ενώ την ίδια στιγμή μάζευε αστέρια από τους απανταχού κριτικούς. Ήταν ο Νο1 δίσκος της χρονιάς για το Melody Maker και το Select και δεν έλειπε από καμία λίστα. Το ΝΜΕ, το Q, το Channel 4, το Pitchfork και αμέτρητα άλλα media το έχουν συμπεριλάβει σε λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ για τη Μεγάλη Βρετανία, για τα '90s, για την ιστορία της δισκογραφίας, κλπ. Έκανε τον Bobby Gillespie εξώφυλλο σε κάθε είδους περιοδικό, έφερε στους Primal Scream το πρώτο στην ιστορία Mercury Prize (1992) και τους κάθισε για τα καλά στο πάνθεον της σύγχρονης μουσικής.

Η καλύτερη περιγραφή για τη σημασία του "Screamadelica" είναι η δήλωση του De Homen-Christo των Daft Punk ότι «ταίριαξε τα πάντα». Ο δίσκος είναι μια ευτυχής συγκυρία για την εξέλιξη της σύγχρονης μουσικής: κοιτώντας σήμερα τα ονόματα στα credits, βλέπεις ότι οι Primal Scream, έχοντας τότε δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, βρήκαν τους τέλειους παραγωγούς που θα κατάφερναν να τους απελευθερώσουν και να ενώσουν σε ένα πρωτόγνωρο χαρμάνι τη ροκ με την ηλεκτρονική μουσική, μπολιάζοντας και τις δύο με όλες εκείνες τις τάσεις που έβραζαν στο βρετανικό underground στα τέλη των '80s.

Σε συνεργασία με τον Andrew Weatherall, τους Orb, τον James "Jimmy" Miller (παραγωγός του "Exile On Main Street" των Stones) και τον Hugo Nicholson, έβαλαν σε αυτό το δίσκο την acid house, την techno, την ψυχεδέλεια, το dub, τα gospels, το sampling του hiphop, τη rock 'n' roll μυθολογία και κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να χορεύει ξανά, αλλά και να χαθεί στις νέες ουτοπίες που ευαγγελιζόταν η έκρηξη της rave κουλτούρας και η μουσική των υπολογιστών. Για το 1991 ο ήχος του "Screamadelica" είναι πραγματικά απίστευτος, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για την εποχή που η λέξη floppy disk ήταν γνωστή σε ελάχιστους. 20 χρόνια μετά, ο δίσκος παραμένει τόσο σημαντικός, ώστε το εξώφυλλό του να γίνει γραμματόσημο των Βρετανικών Ταχυδρομείων!

Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου οι Primal Scream θα μας παρουσιάσουν ένα δίωρο show, με ολόκληρο το "Screamadelica", αλλά και ένα best-of set από την καριέρα τους.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου
Ιερά Οδός (Ιερά Οδός 18-20)

Primal Scream
perform "Screamadelica"

«We wanna be free and we wanna have a party»

Εισιτήρια:
Τα πρώτα 500 εισιτήρια πωλούνται προς 30 ευρώ στο www.ticketarena.gr και από τη Δευτέρα, 30 Μαϊου στα καταστήματα Public και Tickethouse.
Μετά τα πρώτα 500 εισιτήρια, τα υπόλοιπα εισιτήρια θα πωλούνται προς 35 ευρώ στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse.

Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr

Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου