Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Pentagram live in Athens


Trailblazer Records proudly presents:
Pentagram
Live in Athens, Greece for one exclusive show.
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011
Support acts: Infidel, Lucky Funeral

Οι Pentagram δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Είναι οι πρωτοπόροι του doom, δημιουργούν «κομματάρες» και περιοδεύουν ανά τον κόσμο πάνω από τρεις δεκαετίες. Έχουν επηρεάσει τις περισσότερες μπάντες του doom χώρου και χαίρουν σεβασμού από τις περισσότερες μπάντες του heavy metal.

Η πρώτη τους συναυλία επί ελληνικού εδάφους είναι γεγονός! Για ένα και μοναδικό show στο ΑΝ Club.

Το φθινόπωρο του 1971, ο Bobby Liebling και Geof O'Keefe αποφάσισαν να αφήσουν τις προηγούμενες μπάντες τους (Shades of Darkness και Space Meat, αντίστοιχα) για να σχηματίσουν μια νέα μπάντα στην οποία θα αντικατοπτριζόταν το ενδιαφέρον τους στις αναδυόμενες metal bands όπως οι UFO, Uriah Heep και ο Sir Lord Baltimore. Μετά από την πρόταση του Liebling, η μπάντα ονομάστηκε Pentagram. Παρόλο που η μπάντα άλλαξε το όνομά της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 1971 και του 1972 (Virgin Death, Macabre και Wicked Angel), επέστρεψαν, μόνιμα πια, στην αρχική τους επλογή.

Μετά από πολλά demos και έντονη παρουσία στην underground σκηνή της δεκαετίας, το 1976 και μετά από πολλά προβλήματα και εμπόδια διαλύονται. Το 1985, αφού επανενώνονται, κυκλοφορούν το πρώτο τους επίσημο album "Pentagram", ή, όπως ονομάστηκε μετά το reissue του από την Peaceville, "Relentless". Μετά από έξι συνολικά album ως και το 2004, oι Pentagram ετοιμάζουν το νέο τους, έβδομο album, με τίτλο "Last Rites", το οποίο θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2011, ένα μήνα περίπου πρίν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα.

Σε όλη την ιστορία της μπάντας το μόνο σταθερό μέλος ήταν ο τραγουδιστής Bobby Liebling. Από το περιστρεφόμενο lineup της μπάντας έχουν περάσει πολλοί καλοί και σεβαστοί μουσικοί της doom metal σκηνής, που αργότερα υπήρξαν μέλη σε μπάντες όπως οι Raven, The Obsessed, Place Of Skulls, Internal Void, Spirit Caravan, μεταξύ πολλών άλλων.
Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ιστοριών, μύθων, προβλημάτων, επιρροής και έμπνευσης οι θρυλικοί Pentagram θα εμφανιστούν για ένα και μοναδικό show στο ΑΝ Club στα Εξάρχεια, τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011. Μην τους χάσετε.

Infidel:
Η μπάντα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2000 με την ονομασία Womb. To 2002 και με το τελικό τους πλέον line up που αποτελούν οι Γιάννης Πούσιος, Χρήστος Κισατζεκιάν, Μάνος Γιακουμάκης και Διονύσης Κωστόπουλος, μετονομάζονται σε Infidel. Το 2004 δίνουν το πρώτο τους live και ένα χρόνο αργότερα έχουν έτοιμο το πρώτο τους album, "I Oathbreaker", το οποίο κυκλοφόρησε από την EMI το 2006. Με συνταγή κλασσικού doom metal και έχοντας ανοίξει για μπάντες όπως οι Grand Magus, Orange Goblin, Alabama Thunderpussy κ.α, οι Infidel θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο το έδαφος πριν τους Pentagram.

Lucky Funeral:
Οι Lucky Funeral είναι μια από τις πιο ενεργητικές μπάντες της χώρας μας, έχοντας σαρώσει Ελλάδα και Ευρώπη πάνω από τρεις φορές τα τελευταία  χρόνια. Το Μάρτιο του 2008 κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους, που μαζί με τις δυνατές τους εμφανίσεις, τούς καθιέρωσε στην εγχώρια σκηνή. Πριν λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2010, κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους, "The Dirty History Of Mankind". Έχουν συνεργαστεί με πολλά ελληνικά group και έχουν ανοίξει για μπάντες όπως οι Kylesa, Orange Goblin, Spice And The RJ Band, Tankard, Eyehategod και οι δικοί μας Septic Flesh και Nightstalker. H έναρξη της βραδιάς δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Doors: 21.00
Show: 21.30
Ticket: 25 euro (προπώληση, ταμείο).
Εισιτήρια πωλούνται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς) και online στο ticketpro.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου