Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

TUNES IN PROGRESS FESTIVAL 2011


TUNES IN PROGRESS FESTIVAL 2011
ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

AN CLUB, ΣΟΛΩΜΟΥ 17 ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ

ΕΝΑΡΞΗ: 19.30, ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 ΕΥΡΩ


AFTER PARTΥ : ROI MAT, ΣΟΛΩΜΟΥ 17-19 ΕΞΑΡΧΕΙΑ

DJ SESSIONS : ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΩΝ WEBZINES METAL HOLOCAUST KAI GREEK REBELS.

To festival θα ανοίξουν οι GOD PLAYS DICE. Μια μπάντα που συνδυάζει τα μονοπάτια του power, του progressive & του thrash με αυτά της κλασσικής μουσικής. Διατηρώντας ως κοινό άξονα τη μελωδία ,τα ψηλά φωνητικά και τα επιθετικά riffs, δημιουργούν ένα κράμα μοντέρνων και τεχνικών συνθέσεων. Με όπλο την όρεξη για επαγγελματισμό, την δημιουργικότητα και την επι σκηνής εμπειρία τους, οι God Plays Dice θέτουν ως στόχο την αποδοχή και την εδραίωσή τους στο χώρο.
Την σκυτάλη θα πάρουν οι PSYCRENCE οι οποίοι εδρεύουν στην Αθήνα και σχηματίστηκαν το 2009 ως project μεταξύ μελών από τα συγκροτήματα Fading Reality (Άγγελος Κουρόπουλος - Κιθαρα, Θωμάς Κουρής - Μπάσο, Τιμολέων Βαλσαμάκης - Ντραμς) και Escalation (Kίμων Ζελιώτης - Κιθάρα, Τάκης Νικολακάκης - Φωνή). Ο ήχος τους κυμαίνεται στο χώρο του μοντέρνου μελωδικού metal και χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό μελωδίας και επιθετικότητας με επιρροές από συγκροτήματα όπως Nevermore, Dream Theater, Pain of Salvation, Iced Earth, Soilwork, Scar Symmetry, Metallica, Iron Maiden, Judas Priest κ.α. Το Νοέμβριο του 2010 ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του πρώτου τους demo CD με τίτλο "Distance".
Στη συνέχεια θα εμφανιστούν οι EVERFLOW. Μπάντα προερχόμενη από την πόλη της Πτολεμαϊδας. Δημιουργήθηκαν τον Μάϊο του 1999 και έκτοτε συμμετέχουν σε ζωντανές εμφανίσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το μουσικό ιδίωμα που θα τους χαρακτήριζε καλύτερα είναι αυτό της power/progressive σκηνής με επιρροές από CRIMSON GLORY , QUEENSRYCHE , FATES WARNING , EVERGREY αλλά και πιο κλασσικά από JUDAS PRIEST , MEGADETH κ.α.
Το 2001 κυκλοφορούν το πρώτο τους promo cd το οποίο περιέχει 3 κομμάτια χαρακτηριστικά της δουλειάς τους ονόματι “Keep on dreaming”.
Το 2007 και ύστερα από διάφορες αλλαγές στο line up η μπάντα πιο δεμένη από ποτέ αποφασίζει να ηχογραφήσει μία πλήρη δισκογραφική δουλειά. 2 χρόνια μετά η ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Abandoned” είναι έτοιμη και περιλαμβάνει 11 κομμάτια.Η μπάντα συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις παίζοντας σε διάφορες μουσικές σκηνές και υποστηρίζοντας μεγάλα ονόματα της metal σκηνής όπως οι Rotting Christ , Heir Apparent , Crystal Tears κ.α.
Στα άμεσα σχέδια της μπάντας είναι και η εύρεση ενός δισκογραφικού συμβολαίου που θα τους επιτρέψει να κυκλοφορήσουν το ήδη έτοιμο υλικό τους.
Οι ENsTRO είναι ένα rock/metal συγκρότημα, που πειραματίζεται και σε άλλα μουσικά είδη. Σχηματίστηκε πριν από περίπου 5 χρόνια και από τότε έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα. Σημαντικές στιγμές στην πορεία τους η σύνθεση και ηχογράφηση της μουσικής για την μεγάλου μήκους ταινία του Φ.Τσίτου "Ακαδημία Πλάτωνος" η οποία απέσπασε βραβείο μουσικής επιμέλειας στο MAX OPHULS PREIS festival στο Saarbrucken της Γερμανίας, καθώς επίσης και η πρώτη εμφάνιση τους εκτός Ελλάδος στην Κύπρο σαν opening act για τους Σουηδούς Pain of Salvation μετά από επιλογή των ιδίων.
Μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP(mastered στα Sterling Sound από τον Ted Jensen) και παράλληλα ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους full-length album.
Την αυλαία του Tunes In Progress 2011, θα κλείσουν oι AGNOSIA αφού πρώτα μας ταξιδέψουν με τον Progressive Metal ήχο του. Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2003 στον Πειραιά και έχει χαρακτηριστεί από τον εγχώριο τύπο ως μια από τις πιο ελπιδοφόρες ελληνικές progressive metal μπάντες. Το σχήμα έχει στο ενεργητικό του δύο κυκλοφορίες. Τον Απρίλιο του 2004 κυκλοφόρησαν το demo ep ‘ the inner conflict’ ενώ τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε από την Steel Gallery Records o πρώτος ολοκληρωμένος τους concept δίσκος με τίτλο ‘ Trace Decay’. Οι Agnosia κινούνται στο ευρύ φάσμα της προοδευτικής metal μουσικής με επιρροές όπως οι Queensryche, Dream Theater, Savatage, Pain of Salvation, Evergrey, Fates Warning και Shadow Gallery! Η μπάντα πραγματοποιεί συχνά εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ άξια αναφοράς αποτελεί η support εμφάνιση τους στην επετειακή συναυλία ‘parallels live 2010’ των Fates Warning στην Θεσσαλονίκη. Τους Agnosia αποτελούν οι: Λεωνίδας Χατζημιχάλης (Φωνή), Διονύσης Σουρέλης (κιθάρα), Μάνος Ξανθάκης (κιθάρα), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Κίμωνας Λιμενίδης (πλήκρα), Κωνσταντίνος Γαλιμής (τύμπανα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου