Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

To 1o Heavy Metal Film Festival


 Ο τίτλος είναι μια ολοκληρωμένη πληροφορία για το τι ακριβώς πρόκειται. Είναι το 1ο Film Festival παγκοσμίως που συγκεντρώνει τις ταινίες από metal μπάντες που κατά καιρούς βάζουν σε περιορισμένες εκδόσεις των album ή DVD . Προετοιμασίες συναυλιών, διαδικασίες ηχογραφήσεων ακόμα και ντοκιμαντέρ που περιγράφουν την metal κουλτούρα
Δίνοντας ένα παράδειγμα θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλές δουλειές όπως αυτή με την ονομασία "Α Headbanger's Journey" του 2005 με πολλά μεγάλα ονόματα όπως ο Bruce Dickinson, Alice Cooper, Ronnie James Dio να παίζουν τον ρόλο του εαυτού τους και με τον τρόπο τους να δίνουν το στίγμα τους στην μουσικής την δεδομένη χρονική περίοδο. Ένας 30χρονος ανθρωπολόγος, ο Sam Dann, στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του κάνει μια εργασία για ενα αντικείμενο το οποίο το μελετά από τα 12 χρόνια της ζωή του.
Την κουλτούρα του heavy metal. Αποφασίζει να κάνει ένα τεράστιο ταξίδι ανα τον κόσμο και προσπαθεί να ανακαλύψει το πως η μουσική που γίνεται αντικείμενο λατρείας απο εκατομμύρια κόσμο διώκεται, απορρίπτεται, στιγματίζεται. Αγγλία, Γερμανία, Νορβιγία, Καναδάς, Η.Π.Α. είναι μερικοί από τους σταθμούς στην μελέτη, κατά την οποία θα εστιάσει στην σύνδεση της metal μουσικής, κουλτούρας και φιλοσοφίας με το sex, την θρησκεία, την βία και τον θάνατο.

Το Heavy Metal Film Festival γίνεται στο Downtown Independet Cinema του Λος Άντζελες και θα διαρκέσει 4 μέρες. Από την 31 Μαρτίου εώς και τις 3 Απριλίου.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ για την φετινή χρονιά έχουν κάποιους στόχους τους οποίους τους μοιράζονται:
-Ένωση της metal κοινότητας μέσα από μια παρακολούθηση της μουσική μας στην μεγάλη οθόνη.
-Προώθηση της μουσικής και των συγκροτημάτων
-Προώθηση των ταινιών που θέλουν να διηγηθούν μια ιστορία που αγγίζει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
-Να υπάρχει μια καλή ποιότητα εικόνας και ένα μεγάλο υλικό: making off, συναυλίες κ.τ.λ.
Κύριος υπεύθυνος της ιδέας είναι ο Samuel Douek ο οποίος έχει κάνει σπουδές στην διαχείριση εκδηλώσεων και έχει πλούσια εμπειρία σε φεστιβάλ τέτοιου τύπου. Σε συνέντευξη που έδωσε μίλησε σχετικά:

"Υπάρχει μια αύξηση σε όλα τα είδη ντοκιμαντέρ Σε κάθε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο σημειώνεται μια μεγάλη αύξηση με μεγάλο ρυθμό. Οι άνθρωποι επιθυμούν να πουν τις προσωπικές τους ιστορίες και πολλοί από εμάς βαρεθήκαμε τις αηδίες του Ηollywoood. Ένα άλλο είναι πως δεν είναι πλέον δύσκολο να φτιάξεις ένα ντοκιμαντέρ Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια HD βιντεοκάμερα και έναν υπολογιστή που έχει αξιοπρεπές λογισμικό επεξεργασίας βίντεο.

Σε ότι αφορά ντοκιμαντέρ για το heavy metal είμαστε μια σπάνια ράτσα. Η κοινότητα είναι γεμάτη από χαραχτήρες. Οι Μουσικοί της metal έχουν την δύναμη παλαιστών του WWF και την φήμη υπερηρώων των οποίων τις ιστορίες μπορείς να τις διαβάσεις σε comics. Αλλά αυτοί της metal είναι καλύτεροι επειδή είναι αληθινοί. Η heavy metal είναι το πιο δυναμικό, ισχυρό, επικό στυλ μουσικής εκεί έξω".
Το φεστιβάλ θα ανοίξει η ταινία
LAS MARIMBAS DEL INFIERNO (MARIMBAS FROM HELL) : Ο Don Alfonso δουλεύει σαν delivery. Επίσης παίζει και marimbas, το παραδοσιακό όργανο της Γουατεμάλας. Αντιμετωπίζει την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους γύρω του. Θεωρούν το όργανο που παίζει ξεπερασμένο. Οι Black είναι οι πρωτοπόροι της underground σκηνής στην Γουατεμάλα. Οι δύο πλευρές αποφασίζουν να ενώσουν τα ταλέντα τους και να δημιουργήσουν ένα καινούριο project. Αυτή η ταινία είναι μια καταπληκτική εξιστόρηση της επιβίωσης.

οι επόμενες ταινίες που ακολουθούν είναι οι:
UNTIL THE LIGHT TAKES US: Είναι η ιστορία του Black Metal. Η ταινία-ντοκυμαντέρ αφηγείται το πώς η μουσική επανάσταση απέκτησε από πολλούς κακή φήμη λόγω των ενεργειών των πρώτων μελών που την απάρτιζαν. Δολοφονίες, κάψιμο εκκλησιών συνοδεύονταν με μια καλλιτεχνική ανάπτυξη και θα επαναπροσδιορίσουν το τί είναι τελικά η heavy metal.

ALIVE: MESHUGGAH:Είναι ταινία γυρισμένη απο τον σκηνοθέτη και παραγωγό, Ian McFarland της Killswitch Productions, κατά την διάρκεια της περιοδείας των MESHUGGAH το 2009 στην Νότιο Αμερική, και το 2008 σε συναυλία τους στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Πολλά άλλα buckstage εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό.

THE SEVENTH DATE OF BLASHYRKH: IMMORTAL: Το πρώτο επίσημο DVD στην ιστορία των Immortal. Πολλοί θυμούνται το σοκ του 2002 όταν μετά από 13 χρόνια ύπαρξης ανακοίνωσαν πως διαλύονται Το υλικό είναι μια μαγνητοσκόπηση της εμφάνισής τους στο Wacken Open Air festival της Γερμανίας σε μια συναυλία επανασύνδεσης της μπάντας το 2007.

PROMISED LAND OF HEAVY METAL: Πρόκειται για ένα ντοκυμανταίρ που εξιστορεί την υπόθεση Ηeavy Metal και το πώς γιγαντώθηκε σε μια μικρή χώρα όπως η Φιλανδία. Η ιστορία αρχίζει απο τις πρώτες μέρες της σλκηρής μουσικής όταν κινούνταν ακόμα στον "underground" χώρο και συνεχίζει μέχρι να φτάσει στις νεότερες λαμπρές μέρες. Γίγαντες της φιλανδικής metal θα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ κάπου στην ταινία θα πουν την αποψή τους ένας ιερέας, γιατρός, θεολόγος ακόμα και η πρόεδρος της Φιλανδίας Tarja Halonen.

THE BUNNY GAME + Q & A with director & cast : Είναι ένα θρίλερ σε ασπρόμαυρο σκηνικό που υπόσχεται να κάνει εντύπωση σε όσους το δούν. Με soundtrack απο την Αμερικάνικη μπάντα του black metal Harrasor η ταινία ακολουθεί την ζωή μιας πόρνης εθισμένη στα ναρκωτικά η οποία απάγεται απο έναν οδηγό φορτηγού για 5 μέρες.

THREE DAYS: Ντοκιμαντέρ για τους Dissimulation, thrash metal μπάντα από την Λιθουανία. Ο Σκηνοθέτης ακολουθεί την μπάντα για 3 μέρες στις πρόβες και τις προετοιμασίες για μια μεγάλη συναυλία. Το Devilstone του 2009. Στην ταινία αποκαλύπτεται το όμορφο σκηνικό της Λιθουανίας και παρουσιάζεται η metal κουλτούρα του λαού της χώρας. Οι συζητήσεις για την ζωή την εξέλιξη και την μετάλλαξη είναι μόνο η αρχή σε μια μεγάλη συζήτηση – καθρέπτη της μπάντας.

Περισσότερες ταινίες μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης HeavyMetalFF.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου