Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Burn Baby Burn @ Principal Club Theater


o Principal Club Theater παρουσιάζει την πιο συναρπαστική συναυλία της χρονιάς:
BURN BABY BURN
Η αφρόκρεμα της avant garde κουλτούρας
για πρώτη φορά μαζί στην ίδια σκηνή!
Ένα 3-ωρο εκρηκτικό show σε καυτούς ρυθμούς, με αιθέρια φωνητικά, σουρεαλιστικά visuals και γοητευτικές συνθέσεις!
με τους:
Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten, Hitman’s Heel)
Kid Congo Powers (The Bad Seeds, The Cramps, The Gun Club)
Julee Cruise (Singer & Actress at Twin Peaks, Blue Velvet)
Danielle De Picciotto (Hitman’s Heel, Space Cowboys,)
Chris Hughes (Hugo Race, Fatal Shore, Hitman’s Heel)
Khan (Captain Comatose, I’m Single)

Friday 4 March 2011 – Principal Club Theater
Οι μυθικοί αυτοί καλλιτέχνες - καθένας καταξιωμένος στο είδος του - ενώνονται για πρώτη φορά κάτω από την ομπρέλα της περιοδείας Burn, Baby, Burn και έρχονται στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στο Principal Club Theater, παρουσιάζοντας συνθέσεις από την προσωπική δισκογραφία τους αλλά και συνεργασίες σε συγκεκριμένα κομμάτια που επιλέχθηκαν ειδικά για αυτή την περιοδεία. Το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης αυτής ένωσης δεν μπορεί να είναι παρά ένα τρίωρο εκρηκτικό σόου γεμάτο από αιθέριες μελωδίες, σουρεαλιστικά visuals, μαγευτικά τραγούδια και έντονα beats.


Την αρχή θα κάνει ο Khan, γνωστός και ως συνιδρυτής του dance duo των Captain Comatose αλλά και από τις συνεργασίες του με σημαντικές "Ντίβες" όπως οι Diamanda Galas, Julee Cruise, Brigitte Fontaine, κ.ά.. Η καριέρα του μετράει ήδη 15 χρόνια, εκατοντάδες δίσκους και μία θέση ανάμεσα στους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) σκηνής. Ο Khan πέρα από το δικό του εκκεντρικό σόου (είναι γνωστός για τις "περσόνες" που δημιουργεί κάθε φορά ντύνοντας τη σκηνή με το καλύτερο "κοστούμι" του) ενώνεται με τον ιστορικό πλέον κιθαρίστα Kid Congo Powers (έμαθε κιθάρα τυχαία το 1979 από τον Jeffrey Lee Pierce για να βρεθεί στους The Cramps, Gun Club, Nick Cave and the Bad Seeds, κ.ά.) για να παρουσιάσουν το project "Kid & Khan", ένα μείγμα από Blues Rock, Electro & Synth-pop.
H απόλυτη γυναικεία έκφραση της avant garde κουλτούρας, η Julee Cruise με την αγγελική φωνή και την θεατρική σκηνική παρουσία, μούσα για πολλά χρόνια του συνθέτη Angelo Badalamenti και του σκηνοθέτη των σκοτεινών επιτυχιών David Lynch, αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα. Η καριέρα της ξεκίνησε με το τραγούδι τίτλων της ταινίας Blue Velvet, "Mysteries of Love", του οποίου η επιτυχία οδήγησε τον Lynch και τον Badalamenti να γράψουν τους στίχους και τη μουσική για το πρώτο άλμπουμ της Julee, Floating Ιnto Τhe Νight, μια δομημένη συλλογή από ονειρικά ποπ κομμάτια, με ρετρό στίχους, που βρέθηκε σύντομα στα Billdoards. H απογείωση της καριέρας της ήρθε με το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς Twin Peaks (το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα το best-selling τηλεοπτικό soundtrack όλων των εποχών) και τα τραγούδια "Falling" (Grammy Best Pop Instrumental), "Into the Night" και "The Nightingale" . Από τότε μέχρι σήμερα, η Julee Cruise συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής κυρίως (όπως τους Khan, Hybrid, κ.ά.) και επηρέασε σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Martin Gore των Depeche Mode, κ.ά.
Ο Alexander Hacke δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπασίστας των Einsturzende Neubauten, "πρωταγωνιστής" στην ταινία του Fatih Akin "Crossing the Bridge", συμμετέχει σε αμέτρητα projects και συνθέτει μουσική για ταινίες εδώ και δύο δεκαετίες. Μαζί με την multimedia artist, Danielle de Picciotto, γυρίζουν τον κόσμο από το 2000, με το όνομα "Hitman's Heel", παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ, ένα road trip soundtrack από industrial blues ήχους που εξυμνεί τη νομαδική ζωή.
Μαζί τους θα βρεθεί ο Chris Hughes, ιδρυτικό μέλος των Once Upon A Time και Hugo Race & The True Spirit το εκρηκτικό στυλ του οποίου αφήνει πάντα το δικό του στίγμα σε όλες τις συνεργασίες του, όπως, μεταξύ πολλών άλλων, είναι αυτές με τους Nina Hagen, Mick Harvey, Nikki Sudden, Ralf Goldkind, Rowland S. Howard.
H μοναδική αυτή βραδιά θα κλείσει με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα αποκλειστικά για την Burn Baby Burn Tour, μία καλλιτεχνική σύμπραξη υψηλών προδιαγραφών με όλους τους καλλιτέχνες να βρίσκονται μαζί στην ίδια σκηνή!

Ι n f o :
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310.428088
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Έναρξη προγράμματος στις 22.30
Τιμή εισιτηρίου: 20 €
Προπώληση Metropolis & Ticket House
Πληροφορίες-Κρατήσεις & Δωρεάν Μεταφορά: 2310.428088

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου