Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οι Corrosion Of Conformity στην Αθήνα


Corrosion Of Conformity
(The original, three-piece "Animosity" era line-up of Mike Dean, Reed Mullin & Woody Weatherman)

Opening acts: Full House Brew Crew & Phase Reverse

Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011
AN Club

Οι Corrosion Of Conformity είναι αναμφισβήτητα μια από τις παλιότερες μπάντες στο χώρο τους, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ σχηματίστηκαν εν έτει 1982 στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, από τους Woody Weatherman, Mike Dean και Reed Mullin. Αν και οι Dean και Mullin έχουν αποχωρήσει απ' το σχήμα κατά το παρελθόν, δεν παύουν να αποτελούν τον συνθετικό πυρήνα και την ψυχή του συγκροτήματος. Σημαντικό όμως ρόλο στην πορεία τους έπαιξε και ο Pepper Keenan (πρώην Graveyard Rodeo, νυν Down), ο οποίος μπήκε στο σχήμα το 1989 και ο οποίος παραμένει κανονικό μέλος τους μέχρι και σήμερα, απλά δε συμμετέχει επί του παρόντος, λόγω των υποχρεώσεων του με τους Down. Βέβαια, κατά τη διάρκεια των ετών, υπήρξαν και διάφοροι άλλοι μουσικοί που πέρασαν απ' το στρατόπεδο των Corrosion Of Conformity.

Ξεκίνησαν την καριέρα τους ως μια crossover μπάντα, αλλά ύστερα από μόλις τρεις κυκλοφορίες άλλαξαν το στυλ τους σε southern metal με επιρροές από doom, sludge και thrash metal (ιδίως στο "Blind"), περίοδος κατά την οποία το συγκρότημα γνώρισε και απόλαυσε την επιτυχία στο μέγιστο βαθμό της (ανήκουν στους πρωτοπόρους του ιδιώματος!). Ακόμα όμως και όταν έπαιζαν crossover, οι επιρροές από Black Sabbath ήταν εμφανείς. Έχοντας περάσει απ' το roster πολλών σημαντικών δισκογραφικών εταιριών, ανεξάρτητων και πολυεθνικών, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μέχρι σήμερα επτά άλμπουμ, δύο EPs, ένα live άλμπουμ και μία συλλογή, σημειώνοντας σημαντικές πωλήσεις, ενώ το 2010 κυκλοφόρησαν μέσω της Southern Lord Records το 7" EP "Your Tomorrow Parts 1 & 2". Επίσης, ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους, όγδοο στούντιο άλμπουμ, με τον εδώ και πολλά χρόνια παραγωγό τους, John Custer, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη του έτους. Αποτελούν και μία από τις αγαπημένες μπάντες των Metallica και ιδίως του James Hetfield, ο οποίος έχει συμμετάσχει και ως guest στο άλμπουμ τους "Wiseblood" (κάνοντας φωνητικά στο κομμάτι "Man Or Ash"), ενώ τους έχουν ακολουθήσει και ως support act σε παγκόσμια περιοδεία τους.

Έχουν συμμετάσχει σε tribute άλμπουμ στους Black Sabbath ("Nativity In Black: A Tribute To Black Sabbath"), ενώ ο Mike Dean ήταν και ένας από τους διάσημους καλεσμένους του Dave Grohl (πρώην Nirvana, νυν Foo Fighters, Them Crooked Vultures κ.λ.π.) στο project του Probot, αναλαμβάνοντας τα φωνητικά στο κομμάτι "Access Babylon". Έχουν περιοδεύσει ως support act σε μπάντες όπως Motorhead και Disturbed, ως headliners με support σχήματα όπως Crowbar, Fu Manchu, Alabama Thunderpussy και Danko Jones και ως co-headliners με τους Clutch. Έτσι, λοιπόν, ύστερα από αρκετά χρόνια αδράνειας (στο μεταξύ οι Mike Dean και Reed Mullin δημιούργησαν τους Righteous Fool) το σχήμα αποφάσισε να επαναδραστηριοποιηθεί με το τριμελές line-up που ηχογράφησε τα κλασικά πλέον "Animosity" και "Technocracy" (το ομότιτλο κομμάτι, μάλιστα, διασκευάστηκε πρόσφατα από τους Καναδούς Propagandhi) και να περιοδεύσει, παίζοντας ολόκληρες αυτές τις κυκλοφορίες, καθώς και κάποια νέα κομμάτια που μουσικά κινούνται στο χώρο του southern - stoner metal / rock.

Έτσι, λοιπόν, στα πλαίσια της σύντομης επερχόμενης ευρωπαϊκής περιοδείας τους θα περάσουν και από τη χώρα μας για πρώτη φορά, για ένα και μοναδικό show, τη Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου στην Αθήνα, στο AN Club. Τη συναυλία θα ανοίξουν δύο από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες του είδους στη χώρα μας, οι Full House Brew Crew και Phase Revers. Να είστε εκεί!

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Αθήνα: Ticket House & Metal Era
Θεσσαλονίκη: Musicland
On-line: www.ticketpro.gr

Σημείωση: Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου