Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

The Pains Of Being Pure At Heart – Belong (Slumberland 2011)

Οι Pains of Being Pure at Heart είναι μια μπάντα που σίγουρα δεν μπορείς να αγνοήσεις! Ήδη από το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους αλλά και από το ΕΡ του "Higher Than the Stars" έδειξαν ότι είναι μια μπάντα που μπορεί να παράγει ήχους ικανούς να σε ταξιδέψουν. Έτσι η αναμονή για το νέο τους άλμπουμ ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη και καθώς φαίνεται,μετά από επίμονη ακρόαση του,αποδείχτηκε πως άξιζε τον κόπο.

Ήδη από το ξεκίνημα,με το Belong,το άλμπουμ δείχνει ότι δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η μπάντα. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσω σαν ένα τραγούδι που συνδυάζει άψογα την ταξιδιάρικη διάθεση των Stone Roses με την δυναμική των Smashing Pumpkins και μας δίνει ένα αποτέλεσμα γεμάτο συναίσθημα.Το Heavens Gonna Happen Now θα μπορούσα με άνεση να το χαρακτηρίσω το soundtrack του καλοκαιριού που θα 'ρθει. Εκπληκτική pure pop μελωδία και ένα τραγούδι που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο αποπνέει μια τρομακτική αισιοδοξία. Συνέχεια με το Heart In Your Heartbreak και είμαι βέβαιος πως σίγουρα θα είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που θα ακούσουμε μέσα στο 2011. Ανάλαφρη μελωδία και εκπληκτική ερμηνεία από τον Kip Berman,σε ένα τραγούδι που αναπολεί όλες εκείνες τις αγάπες που δεν θα επιστρέψουν. Εμφανέστατες οι επιρροές από Cure στο The Body,με τις κιθα΄ρες,τα synths και το drumming να παραπέμπουν άμεσα σε αυτή την υπέροχη μπάντα. Ακριβώς στο μέσον του δίσκου το Anne With An E έρχεται να μας γοητεύσει με την ηρεμία και το συναίσθημα του. Εξαιρετικό τραγούδι,που σε χαλαρώνει άμεσα και σου φέρνει αμέσως συνειρμούς από την μουσική των υπέροχων The Field Mice.

Αυτό που σε εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο είναι πως το συγκεκριμένο άλμπουμ δεν δείχνει να κάνει σε κάποιο σημείο "κοιλιά". Αυτό το καταλαβαίνεις με το που ακούς το Even In Dreams το οποίο κρατάει τη φλόγα της γοητείας αυτής της κυκλοφορίας άσβεστη ακόμα και στο δεύτερο μισό του άλμπουμ. Πόσο παράξενος μπορεί να ακουστεί ο τίτλος  My Terrible Friend; Πολύ,ειδικά να σκεφτείς πως έχουμε να κάνουμε με ένα από τα ομορφότερα τραγούδια αυτού εδώ του άλμπουμ. ένα τραγούδι διαποτισμένο από το συναίσθημα των Cure (για δεύτερη φορά),ένα τραγούδι που μπορεί να μετατραπεί στον "καλύτερο σου φίλο" και να συνοδεύσει κάθε σου στιγμή. Στο Girl of 1000 Dreams οι Pains of Being Pure at Heart ακούγονται πιο σκληροί σε ένα εξαιρετικό δείγμα σκληρού pop-rock!Μια στροφή πριν το τέλος το πιο σκοτεινό Too Tough έρχεται να μας πλημμυρίσει με γλυκόπικρα συναισθήματα κάνοντας τον ακροατή να χαθεί μέσα στον υπέροχο ρυθμό του.Το άλμπουμ κλείνει (δυστυχώς) με το  Strange,που είναι ανάμεσα στα 2-3 τραγούδια που ξεχώρισα συνολικά από το άλμπουμ. Το συναίσθημα και πάλι έκδηλο,και η pop μοιάζει πιο ελκυστική παρά ποτέ!

Ολοκληρώνοντας την ακρόαση του Belong είναι βέβαιο πως δεν μπορείς απλά να το χαρακτηρίσεις σαν ένα ακόμα pop άλμπουμ.Για την ακρίβεια δύσκολα μπορείς να βρεις λόγια για να περιγράψεις την μαγεία την οποία κάποιος βιώνει ακούγοντας το. Είναι το βήμα προς την ωρίμανση μιας μπάντας που μας είχε συνηθίσει σε μια πιο DIY αισθητική. Είναι ένα άλμπουμ που περιέχει δέκα εκπληκτικά τραγούδια τα οποία υποστηριζόμενα από μια εκπληκτική παραγωγή είναι ικανά να σε οδηγήσουν σε οργασμικές αντιδράσεις (οργασμικές ως προς το συναίσθημα για να μην παρεξηγηθώ)! Το Belong δεν είναι ένα άλμπουμ που απλά προτείνω να αγοράσετε (κυκλοφορεί επίσημα στις 29 Μαρτίου,αλλά ήδη μπορείτε να το ακούσετε σε live streaming από την επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας). Είναι ένα άλμπουμ το οποίο θα στοιχημάτιζα ότι θα συγκαταλέγεται μέσα στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν αυτή τη χρονιά! Μακάρι να δούμε πολλά και ακόμη καλύτερα από αυτή την μπάντα στο σύντομο μέλλον!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου