Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

MASERATI & GARDENBOX LIVE ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3/2011 @ GAGARIN 205


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 @ GAGARIN 205
(ΛΙΟΣΙΩΝ 203-205, Τ.Κ. 10681, ΑΘΗΝΑ)

Η Venerate Industries παρουσιάζει live:
MASERATI
&
GARDENBOX

Η Venerate Industries παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 τους MASERATI στο Gagarin 205.

O απροσδόκητος θάνατος του θαυμάσιου ντράμερ Jerry Fuchs το Νοέμβριο του 2009 έδωσε σε πολλούς την εντύπωση ότι οι Maserati θα τερμάτιζαν πρόωρα την πορεία τους. Αντιθέτως, και με πλήρη σεβασμό στη μνήμη του, προχώρησαν στην έκδοση του Pyramid Of The Sun και βρίσκονται πλέον σε περιοδεία, η οποία τους φέρνει και από τη χώρα μας –την Κυριακή 20 Μαρτίου 2010 θα βρίσκονται στο Gagarin, σε ένα co-headline show μαζί με τους Gardenbox και το φτηνότερο εισιτήριο που μπορείτε να βρείτε στην πόλη για ξένη συναυλία: 10 ευρώ στην προπώληση μέσω ίντερνετ, 15 στο ταμείο.
Είναι ελάχιστες οι φορές που μία μπάντα καταφέρνει όχι μόνο να συνέλθει από ένα καίριο χτύπημα της μοίρας, αλλά και να προχωρήσει ακόμα ένα βήμα παραπέρα τη δημιουργική της πορεία. Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα συγκροτήματα που έχουν τη δυνατότητα ακόμα και στις μέρες μας να φέρνουν τον τίτλο post rock, χωρίς να τα έχει καταπιεί το ίδιο του βαρύγδουπο του ορισμού. Είναι λίγες οι φορές που το ηχητικό χάσμα μετατρέπεται σε μια σοφά δομημένη ηχουργία, η οποία τιμά το παρελθόν του αλλά παράλληλα αφομοιώνει πλήρως και τη νεώτερη σχολή δημιουργικού rock ‘n’ roll.
Το ιδιότυπο του ηχογραφήματος του Pyramid Of The Sun έγκειται στο ότι τα ντραμς δεν αποτελούν το σημείο-ερωτηματικό, όπως ίσως συμπέραινε κανείς μετά την απώλεια του Fuchs, μα αναδεικνύονται σε σημείο τήξεως του δίσκου. Κρατούν δηλαδή μια χρυσή ισορροπία μεταξύ του αυθεντικού ξύλου ενός ντραμ σετ και της ηλεκτρονικής χροιάς ενός πρωτόλειου αναλογικού συνθετήτη της δεκαετίας του 1970. Με αναλογική οσμή στις ηχογραφήσεις, οι Maserati παραδίδουν ένα άλμπουμ που κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει ηχητικό μανδύα για οποιαδήποτε σοφιστικέ ταινίας επιστημονικής φαντασίας.
 Μαζί με τους Maserati στο Gagarin θα παίξουν και οι Gardenbox, η πορεία των οποίων είναι πασίγνωστη σε όσους ασχολούνται με τους κρυμμένους αδάμαντες της ελληνικής underground σκηνής. Με 2 δίσκους να έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια στο εξωτερικό και με συνεργασίες/support/split κυκλοφορίες που σταθερά αποσπούν τα θετικά εύσημα των κριτικών, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερους συνοδοιπόρους των Maserati. Οι Gardenbox έχουν εδώ και καιρό σπάσει στεγανά και παλμοθέτες, μπολιάζοντας έξυπνα (και με ακρίβεια) τις συνθέσεις τους απ’ όλο το φάσμα του σύγχρονου rock ‘n’ roll.

TΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 10€
(περιορισμένα εισιτήρια στο http://maseratiathens.eventbrite.com)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ / TAMEIO:15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
TICKET HOUSE:
ΑΘΗΝΑ, Πανεπιστημίου 42, ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΑΣ, τηλ. 2103608366

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ
'Εναρξη 21:30 μμ

LINKS:
http://www.venerateindustries.com
http://twitter.com/venerate
http://venerateindustries.tumblr.com
http://www.facebook.com/venerateindustries
http://www.myspace.com/venerateindustries
http://www.myspace.com/psychograndmammas
http://www.facebook.com/pages/MASERATI/22555970672
http://www.myspace.com/maseratirocks
http://www.facebook.com/pages/Gardenbox/205585073746
http://www.myspace.com/gardenbox

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου