Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Maple Leaves-Golden Ether EP (Bubblegum Records 2010)

Μπορεί ένα ΕΡ το οποίο δημιουργήθηκε με σαφή προσανατολισμό να κάνει ραδιοφωνική επιτυχία να θεωρηθεί ποιοτικό και αρεστόσ τον απαιτητικό ακροατή; Συνήθως όχι,αλλά στην περίπτωση των Maple Leaves ο κανόνας αυτός βρίσκει την εξαίρεση του.

Το τρίο αυτό από τη Γλασκώβη εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα κάπου στο 2008 και δεν άργησαν να γίνουν αγαπητοί στο κοινό καθώς η μουσική τους,που είναι βαθύτατα επηρεασμένη από τις μουσικές των Belle and Sebastian και Camera Obscura,ηχούσε όμορφα στα αφτιά και ταίριαζε αρκετά με το μελαγχολικό Σκωτσέζικο κλίμα.


Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό συναντάμε και στο ΕΡ τους.Golden Ether. από το ομώνυμο εισαγωγικό τραγούδι,ο ακροατής αντιλαμβάνεται πως απλά θέλει να ακούσει κι άλλο από αυτή την μπάντα,με την αιθέρια φωνή της Anna Miles να συνοδεύεται αρμονικά από γλυκιές ακουστικές κιθάρες και πλήκτρα. Η ίδια "τακτική" ακολουθείτε και στα υπόλοιπα τρία τραγούδια του ΕΡ,με μια μικρή εξαίρεση ίσως στο Drunk at the Pulpit,το οποίο ναι μεν αποπνέει μια αύρα χαλαρότητας,αλλά ηχητικά είναι σίγουρα πιο ανεβασμένο από τα υπόλοιπα.

Κατά την προσωπική μου άποψη το τραγούδι που ξεχωρίζει είναι το Empire,του οποίου η πιανιστική μελωδία σε συνδυασμό με τα υπέροχα φωνητικά της Anna με έκαναν να το ακούω ξανά και ξανά,δίνοντας μου κάθε φορά και μεγαλύτερη ευχαρίστηση!

Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με ένα όμορφο-ισορροπημένο και μελωδικό ΕΡ. Η μουσική του είναι οικεία στον ακροατή,το πλήθος των συναισθημάτων που σου προκαλεί η ακρόαση του μεγάλο,και γενικά μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα πως είναι μια κυκλοφορία που θα σε παρασύρει. Σε αναμονή για νεότερα και καλύτερα από αυτή την σπουδαία μπάντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου