Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Billy Bao-Urban Disease (Pan 2010)

Το "Urban Disease" είναι η ολοκαίνουρια (με όλη τη σημασία της λέξεως) δουλειά των Billy Bao, Mattin, Taku Unami, Tim Barnes, Barry Weisblat και Margarida Garcia.

Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη κυκλοφορία ολοκαίνουρια,δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ο χρόνος κυκλοφορίας της,αλλά η ολοκληρωτική στροφή του συγκροτήματος τόσο στο στιλιστικό όσο και στο συνθετικό κομμάτι!

Το μοναδικό ίσως πράγμα που κάνει αυτό το πόνημα συναφές με τις προηγούμενες δουλειές του Bao είναι το γεγονός ότι ακούγεται εξίσου παράξενο και ενοχλητικό στον ακροατή.

Ο συνδυασμός της ψυχεδέλειας,των ηλεκτρονικών ήχων και του σκληρού noise μοιάζει αταίριαστος δημιουργεί όμως ένα αποτέλεσμα κυριολεκτικά ιδιοφυές. Και αυτό το λαμπρό αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους συντελεστές του άλμπουμ οι οποίοι μοιάζουν να είναι τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις για να δημιουργήσουν αυτό το "υπέρλαμπρο χάος"!

Το "Urban Disease" είναι ένα εκπληκτικό άλμπουμ! Γραμμένο από διεστραμμένα μυαλά και με ξεκάθαρο σκοπό να ιντριγκάρει τον ακροατή στα άκρα. Όποιοι το δουν σαν έναν άναρχο θόρυβο χάνουν την ουσία του. Όσοι το χρησιμοποιήσουν σαν όχημα προς τον κόσμο του υπερβατικού θα νιώσουν το μεγαλείο του και θα καταλάβουν πως ο δίσκος αυτός δεν είναι απλά ένα ξεκαύλωμα,αλλά μια ξεκάθαρη καλλιτεχνική θέση. Βέβαια θα υπάρξουν και αυτοί που θα επιθυμούσαν λόγω της αναρχικής personas του Bao,να ακούσουν ένα άλμπουμ που θα ήταν γεμάτο με ευθεία αντι-καπιταλιστική ρητορική. Δυστυχώς γι' αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,ευτυχώς για εμάς μπορούμε να απολαύσουμε ξανά και ξανά την ακρόαση αυτού του μεγαλουργήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου