Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Desire-II (Italians Do it Better 2009)

Θα ξεκινήσω απλά λέγοντας πόσο πολύ ντρέπομαι που η συγκεκριμένη κυκλοφορία δεν είχε πέσει τόσο καιρό στα χέρια μου,καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα διαμαντάκι!

Οι Desire είναι ένα ακόμα project του κατά γενική ομολογία πολυάσχολου παραγωγού Johny Jewel (Chromatics,Glass Candy). Ο εν λόγω κύριος φαίνεται πως έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο να βρίσκει τις κατάλληλες επιλογές,τόσο φωνητικά όσο και στιλιστικά,για να ντύνει τις μουσικές του ανησυχίες! Έτσι μετά τις Ruth Radelet (Chromatics) και Ιda No (Glass Candy) σε αυτή του την προσπάθεια επέλεξε την Megan-Louise και όπως γίνεται ολοφάνερο δεν έπεσε και πάλι έξω. Οι δυο τους με την προσθήκη του Nat Walker (Chromatics) στα drums μας παραδίδουν αυτό το αξιόλογο μουσικό πόνημα.

Μουσικά δεν μπορούμε με τίποτα να πούμε πως αυτή η δουλειά διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με ότι άλλο έχει κυκλοφορήσει ο Jewel. Πιανιστικές μελωδίες,ατμοσφαιρικά synthesizers και αιθέρια γυναικεία φωνητικά συνθέτουν ένα άκρως ελκυστικό σκηνικό.

Το στιχουργικό κομμάτι,αν και είναι ιδιαιτέρως αξιόλογο (διαβάστε τους στίχους και θα καταλάβετε),δεν είναι αυτό που σε τραβάει στην ακρόαση αυτού του άλμπουμ καθώς οι μελωδίες του σε παρακινούν να ξεχάσεις οτιδήποτε άλλο και να παρασυρθείς στο ρυθμό του! Προσωπικά ξεχώρισα από την πρώτη κιόλας ακρόαση το υπέροχο χορευτικό pop τραγούδι  "Mirroir Mirroir",καθώς και το σκοτεινό και άκρως μελωδικό "Don't Call" στο οποίο συναντάμε αρκετά ψήγματα italo-disco ήχου.

Σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κινούνται και τα "Dans Mens Reve" (με ένα υπέροχο solo σαξοφώνου) καθώς και το "Oxygene" όπου η φωνή της Megan-Louise κυριαρχεί και δημιουργεί ένα σχεδόν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα!

Σε γενικές γραμμές ο Jewel φροντίζει να μας δώσει μια κυκλοφορία που δικαιώνει τις προσδοκίες μας. Οι συνθέσεις του χαλαρωτικές και αισθαντικές είναι ικανές να ταξιδέψουν τον ακροατή και σίγουρα να του φτιάξουν τη διάθεση. Αν και αποτελεί κυκλοφορία της περασμένης χρονιάς μην διστάσετε να το ακούσετε και είμαι βέβαιος ότι θα αφήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό με μια αίσθηση πληρότητας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου