Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά ο Jim Morrison πήρε την μεταθανάτια συγχώρεση για τις κατηγορίες προσβολής της δημοσίας αιδούς.

Τελικά ο Jim Morrison πήρε την μεταθανάτια συγχώρεση για τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για προσβολή της δημοσίας αιδούς!

Ο τραγουδιστής είχε καταδικαστεί επειδή είχε ξεγυμνωθεί επί σκηνής στη συναυλία των Doors στο Miami το 1969. Ο ίδιος βέβαια είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες και είχε διαφύγει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Florida ψήφισε ομόφωνα την απόφαση να ζητηθεί συγγνώμη και χάρη στον καλλιτέχνη έστω και μετά θάνατον.

Η σύντροφος του τραγουδιστή Patricia Kennealy Morrison,που ήταν εξαρχής ενάντια στην όλη διαδικασία δήλωσε. "Από τη στιγμή που η δίκη και η τότε απόφαση είχαν γίνει καθαρά για λόγους δημοσιότητας δε με εκπλήσσει καθόλου η συγκεκριμένη απόφαση καθώς κινείται στην ίδια ακριβώς λογική. Ο Jim δεν είχε κάνει τίποτα για το οποίο να χρειάζεται να του ζητήσουν συγγνώμη. Κανονικά αν αυτό που έκανε δεν θεωρείται έγκλημα θα έπρεπε να τον έχουν αθωώσει από τότε. Ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία και θα έπρεπε να γίνεται αντιληπτό ότι οι πράξεις ενός ανθρώπου,οι οποίες μπορεί να είναι και οι τελευταίες του και αυτές που θα τον χαρακτηρίσουν,και στην ουσία τους δεν εμπεριέχουν κάποιο λάθος δεν θα πρέπει να κατακρίνονται. Τελικά δεν έχει ουσία να θεωρείς τώρα σωστό κάτι το οποίο εξαρχής ήταν σωστό κι εσύ λανθασμένα το θεώρησες εσφαλμένο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου