Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η διάβαση του Abbey Road έλαβε τιμητική διάκριση

Η διάβαση του Abbey Road που έγινε παγκοσμίως διάσημη από το ομώνυμο άλμπουμ των Beatles του οποίου το εξώφυλλο κοσμεί,έλαβε μια ξεχωριστή διάκριση από τον Υπουργό Τουρισμού και Κληρονομιάς της Αγγλίας.

Η διάβαση η οποία έχει αποτελέσει "τόπο προσκυνήματος" για τους φανατικούς του συγκροτήματος χαρακτηρίστηκε σαν μνημείο Βαθμίδας ΙΙ. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζεται σαν μνημείο υψίστης πολιτιστικής σημασίας και πλέον τελεί υπό την προστασία του κράτους. Είναι η πρώτη φορά που μια κοινή διάβαση πεζών λαμβάνει τέτοια διάκριση.

Ο Paul McCartney σχολιάζοντας αυτή την απόφαση είπε πως είναι "το κερασάκι στην τούρτα μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς" γι' αυτόν. Ο Υπουργός John Penrose δήλωσε με την σειρά του: "Αυτή η διάβαση πεζών στο Λονδίνο δεν είναι ούτε κάστρο,ούτε κάποιος καθεδρικός ναός,αλλά χάρη στην φωτογράφηση των Beatles εκεί το 1969,έχει όλες τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να θεωρηθεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς."

Στο παρελθόν είχε προταθεί η διάβαση του Abbey Road να μεταφερθεί ελαφρώς από την πραγματική της θέση,ωστόσο το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αγγλίας,το οποίο και πρότεινε αυτή την διάκριση,δεν το επέτρεψε. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα Abbey Road studios έλαβαν παρόμοια διάκριση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου