Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Sublime with Rome-63 High @ Block 33 Thessaloniki (15.06.2011)


Πάνω που λέγαμε ότι θα πεθάνουμε από την ξαφνική ζέστη που έβρασε κυριολεκτικά την πόλη της Θεσσαλονίκης ήρθε ένα υπέροχο βορειαδάκι για να ηρεμήσει κάπως την αφόρητη ατμόσφαιρα! Βράδυ Τετάρτης λοιπόν,και υπό τις παρούσες συνθήκες πήγα από το Block 33 για να εκπληρώσω ένα ακόμα εφηβικό μου απωθημένο που φυσικά δεν ήταν άλλο από την ζωντανή εμφάνιση των Sublime!
Φυσικά τα πράγματα δεν ήταν ίδια και δεν περίμενα να είναι ίδια,καθώς η απουσία του Brad Nowell μοιάζει και τελικά είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική. Όσοι όμως αγαπήσαμε τη συγκεκριμένη μπάντα οφείλαμε και με το παραπάνω να παρακολουθήσουμε αυτή τη διάδοχη κατάσταση. Ο καιρός με τη σειρά του δε θύμιζε σε τίποτα τον καυτό καλοκαιρινό καιρό της California αλλά το διάχυτο κέφι που υπήρχε δημιούργησε συνθήκες ικανές για ένα τρομερό Ska live!

Αν κάποιος πίστευε ότι υπήρχε κάποια μπάντα πιο κατάλληλη για να ανοίξει το συγκεκριμένο event από τους 63 HIGH,μάλλον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου! Τα δικά μας παιδιά λοιπόν ανέλαβαν τον δύσκολο ρόλο του να ζεστάνουν τον κόσμο και όχι απλά τα κατάφεραν,αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη έδωσαν το καλύτερό τους live ever (και πιστέψτε με τους έχω δει να παίζουν άπειρες φορές). Με φανερά τρομερή διάθεση μας πρόσφεραν μερικά από τα καλύτερα τραγούδια τους και κατάφεραν να μας βάλουν απόλυτα στο κλίμα αυτού που θα επακολουθούσε.

Γύρω στις 23:00 οι Sublime ανέβηκαν στη σκηνή και εν μέσω ουρλιαχτών από τον κόσμο που είχε μαζευτεί (γύρω στα 700 άτομα) άρχισαν το δικό τους show.Όπως ήταν φυσικό τα περισσότερα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Rome Ramirez και οι συγκρίσεις με τον αδικοχαμένο Brad Nowell ήταν αναπόφευκτες,αλλά ο πιτσιρικάς σε γενικές γραμμές τα κατάφερε κάτι παραπάνω από καλά στο ρόλο του frontman δείχνοντας στόφα έμπειρου performer (παρά το γεγονός ότι δεν ήταν και πολύ κινητικός). Προσωπικά έμεινα καρφωμένος στους Bud Gaugh και Eric Wilson περισσότερο για να δω την αλληλεπίδρασή τους με τον Rome.Ο Wilson είναι μια πραγματική μορφάρα αν και οι καταχρήσεις και η φθορά του χρόνου είναι εμφανέστατες πάνω του. Σχεδόν ακίνητος συμμετείχε στο ξεσήκωμα του κόσμου όπου χρειαζόταν και έδωσε μαι εξαιρετική παράσταση. Ο Gaugh από την πλευρά του μπορεί να μην είναι τέρας τεχνικής αλλά το drum kit του το έδειρε για τα καλά με διαρκώς μανιασμένα χτυπήματα.

Από πλευράς set δεν είχαμε εκπλήξεις. Όπως ήταν αναμενόμενο ήταν μια best of επιλογή που ικανοποίησε,κρίνοντας από την φρενίτιδα που επικρατούσε στην αρένα,όλους όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτό το live.Βέβαια όπου υπάρχει φρενίτιδα,υπάρχουν και μαλακίες και από αυτές είχαμε μπόλικες,με αρκετούς να ξεφεύγουν και να αρχίζουν τις ροχάλες και τα καντήλια στον Rome,o οποίος τα αντιμετώπισε αρκούντως ψύχραιμα (με εξαίρεση ίσως τον κακόμοιρο που τον σβέρκιασε ο γορίλας που είχαν μαζί τους).

Μετά από 100 περίπου λεπτά αυτή η μεταφορά μας στο Long Beach έλαβε τέλος μέσα σε φωνές και χειροκροτήματα! Ναι θα θέλαμε κι άλλο αλλά όπως είναι φυσικό αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί. Αυτό που είδαμε όμως κάλυψε και με το παραπάνω τις προσδοκίες όλων και έδωσε σε αυτή τη βραδιά μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!

Οι Sublime δεν θα είναι ποτέ ίδιοι δίχως τον Brad! Ο Rome όμως είναι το καλύτερο που θα μπορούσαν να έχουν και σίγουρα τους έδωσε μια νέα πνοή δίνοντας το κοντινότερο δυνατό αποτέλεσμα στο ένδοξο παρελθόν τους!






Για την ιστορία αυτή την αξέχαστη βραδιά τα σπάσαμε με τα εξής τραγούδια:

Panic
Don't Push
Garden Grove
Right Back
New Thrash
Get Ready
Smoke 2 Joints
5446/Date Rape
Lovers Rock
Punk Jam
PCH
Only
Wrong Way
House
Jailhouse
Spun
Myage
Scarlets
What I Got
Badfish/Lets Go Get Stoned
You Better Listen
Take it or Leave it
Voodoo
STP
April 29th
Johnny Butt
Santeria



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου