Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Arctic Monkeys-Suck it and See (Domino 2011)


Υπήρξαν η μπάντα με το ντεμπούτο που σημείωσε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Βρετανική ιστορία. Υπήρξαν η μπάντα που για πολλούς έσωσε το γόητρο του Βρετανικού κιθαριστικού rock και σίγουρα παραμένουν μια μπάντα που ακόμα μπορεί να σοκάρει με τις δουλειές που κυκλοφορεί αποδεικνύοντας πως είναι πολλά περισσότερα από απλοί διάττοντες αστέρες! Ο λόγος φυσικά για τους Arctic Monkeys και για το νέο τους άλμπουμ Suck it and See.

Ο τίτλος αρκετά προβοκατόρικος λογοκρίθηκε στις πουριτανικές Η.Π.Α. χωρίς νόημα καθώς η συγκεκριμένη έκφραση στην Βρετανική αργκό δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από ένα απλό "give it a try"! Σίγουρα όμως σε επίπεδο promotion εξυπηρέτησε απόλυτα τους σκοπούς της μπάντας καθώς κατάφερε να δημιουργήσει σούσουρο!

Τέταρτο άλμπουμ για μια μπάντα που δείχνει πιο ώριμη παρά ποτέ! Η παρέα του Alex Turner μας παρουσιάζει σε αυτή την κυκλοφορία όλες εκείνες τις αρετές που έκαναν τους κριτικούς να τους χαρακτηρίζουν σαν "next big thing" της μουσικής βιομηχανίας. Παρά το γεγονός ότι τα τραγούδια που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν την επίσημη κυκλοφορία έκαναν τους fans να πιστέψουν πως θα είχαν να αντιμετωπίσουν ένα σκληρό κιθαριστικό άλμπουμ,η πραγματικότητα τους διαψεύδει! Ναι μεν η μπάντα φλερτάρει έντονα με την ψυχεδέλεια και το 50's συναίσθημα,αλλά τα στοιχεία αυτά κάθε άλλο παρά κατακλύζουν τον δίσκο.Σε γενικές γραμμές το "Suck it and See" έχει πολλά κοινά στοιχεία με το προηγούμενο άλμπουμ της μπάντας "Humbug" με την διαφορά ότι αυτή τη φορά η μπάντα μοιάζει να έχει εξελίξει κατά πολύ τον ήχο της. Η παραγωγή είναι εξαιρετική και οι συνθέσεις δείχνουν μια μπάντα που έχει ωριμάσει αρκετά με την πάροδο του χρόνου.

Οι στιγμές μεγαλείου πολλές,με τα "Brick by Brick","Don't sit down 'cause i moved your chair","She's Thunderstorms" κ.α να ξεχωρίζουν,αλλά και τα μελανά σημεία δυστυχώς δεν απουσιάζουν. Κι αν στο παρελθόν τους τα συγχωρούσαμε,αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει και τώρα καθώς η εμπειρία θα έπρεπε να τους έχει διδάξει να τα αποφεύγουν ή τουλάχιστον να τα εξομαλύνουν. Κάποιες μέτριες συνθέσεις είναι αρκετά χτυπητές για να αγνοηθούν και τους στερούν την ευκαιρία για ένα πραγματικά μεγαλειώδη δίσκο!

Κατά την προσωπική μου γνώμη το "Suck it and See" είναι στο ίδιο επίπεδο με το "Humbug" και στις λεπτομέρειες το καλύτερό τους άλμπουμ μετά το ντεμπούτο τους!Αυτό όμως που πιστώνεται στο 100% η μπάντα είναι το γεγονός ότι έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους για τη μουσική τους και μόνο,πράγμα που από μόνο του είναι σπουδαίο και θα τους οδηγήσει πολύ ψηλά! Το "Suck it and See" μοιάζει σαν το βήμα προς την μετάβαση μιας μπάντας από την εφηβική τρέλα στην ενηλικίωση,επομένως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη κυκλοφορία τους για να δούμε αν τα παιδιά έγιναν άντρες!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου