Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

O Damon Albarn και σε όπερα


Ο Damon Albarn μετά τους Blur και τους Gorillaz βάλθηκε να μας αποδείξει ότι έχει και άλλα ταλέντα,και έτσι θα παίξει στην όπερα "Doctor Dee",που μάλιστα έχει δημιουργήσει από κοινού με τον γνωστό θεατρικό σκηνοθέτη Rufus Norris. Η όπερα πραγματεύεται τη ζωή του John Dee,ενός επιστήμονα που έζησε τον 16ο αιώνα!

Μιλώντας σχετικά με την όπερα στην εκπομπή Today του BBC4 ο Albarn είπε ότι θα κάνει την εμφάνισή του στο show λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα υποδυθώ τον εαυτό μου. Δεν θα περιφέρομαι τριγύρω φορώντας κοστούμι και κολάν".

Μίλησε επίσης για το τι τον ενέπνευσε στο να γράψει αυτή την όπερα,η οποία είναι η δεύτερη του μετά το Monkey: Journey To The West του 2077,λέγοντας πως η ιστορία του Dee είναι συνδεδεμένη με την Αγγλική ιστορία!

Η όπερα Doctor Dee ανεβαίνει στο Manchester Palace Theater και οι παραστάσεις θα  λάβουν χώρα στις 1, 2, 5, 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου σαν μέρος του Manchester International Festival.Στο ίδιο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι  Bjork, Wu Lyf και Snoop Dogg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου