Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

May Roosevelt-Haunted (Self Released 2011)


Το παρακάτω κουίζ είναι πολύ απλό και συνάμα πολύ συναρπαστικό! Τι συμβαίνει όταν υπερβολικές δόσεις ταλέντου εκφράζουν μέσα από ένα ασυνήθιστο μουσικό όργανο (theremin στην περίπτωση μας) μουσικές και ήχους της ελληνικής παράδοσης μέσα από ένα ηλεκτρονικό πρίσμα που εκφράζει τις μουσικές επιρροές της δημιουργού; Η απάντηση είναι απλούστατη και κρύβεται μέσα στο νέο πόνημα της May Roosevelt.

Αυτή η εξαιρετικά ταλαντούχα μουσικός από την Θεσσαλονίκη βάλθηκε για ακόμη μια φορά να μας αποδείξει πως η μουσική δεν έχει σύνορα και ταμπέλες.Κατάφερε να δημιουργήσει ένα άλμπουμ το οποίο δημιουργεί γέφυρες ενώνοντας τους Ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους με την ηλεκτρονική μουσική,χωρίς όμως να αφαιρεί τίποτα από την ποιότητα και την αισθητική και των δύο. Αντιθέτως μάλιστα πετυχαίνει ένα πάντρεμα υψηλής αισθητικής που καταφέρνει να γοητεύσει τον ακροατή και να τον ιντριγκάρει.Δύο φαινομενικά άκρα αντίθετα μουσικά μοτίβα γίνονται ένα σε μια μίξη που πραγματικά παίζει με τις αισθήσεις μας!

Ζεϊμπέκικος,τσάμικο,κότσαρι,ζωναράδικος και άλλοι παραδοσιακοί ρυθμοί περνούν μέσα από το πρίσμα της καλλιτέχνιδος και μετατρέπονται σε μυστηριακές ελεγείες σε ένα αποτέλεσμα ειλικρινά μεγαλειώδες που υποδηλώνει σίγουρα μουσική φαντασία και ευστροφία υψηλού επιπέδου! Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ψεγάδι σε αυτή την κυκλοφορία. Από το εξώφυλλο,τις συνθέσεις την παραγωγή,μέχρι το τελικό αποτέλεσμα όλα αγγίζουν το τέλειο δείχνοντας μια μουσικό ώριμη,καινοτόμα και τρομερά δημιουργική! Μια καλλιτέχνιδα που δεν αποποιείται της καταγωγής της,αντιθέτως την χρησιμοποιεί για να εκφράσει με τον πιο γλυκά διεστραμμένο τρόπο τις μουσικές της ανησυχίες!

Το "Haunted" είναι σίγουρα ένα άλμπουμ που θα προβληματίσει όποιον επιχειρήσει να το ακούσει. Είναι ένα άλμπουμ αυτόφωτο,υπέροχο σε όλα του,ένα άλμπουμ πραγματική πρόκληση σε όλα τα επίπεδα!




2 σχόλια:

  1. ανατρεπτικο υφος και συναμα η τηρηση της ισορροπιας ,το παρον συγχωνευμενο με οτι το συνιστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα σχολιο εξισου νοητικα προκλητικο οσο και η δημοσιευση στην οποια εγινε. Σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή