Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Alborosie live in Greece


Ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης της reggae παγκοσμίως αυτή τη στιγμή έρχεται για πρώτη φορά σε Αθήνα στις 28 Ιουνίου και Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου και μαζί του πολλοί guests στο μεγαλύτερο reggae - dubstep - hiphop - dub event του καλοκαιριού!

A Summer Reggae Celebration in 2 Stages in 2 Cities

Τρίτη, 28 Ιουνίου - Αθήνα
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Προαύλιο)
Είσοδος Γ, Πειραιώς 254, Ταύρος

Τετάρτη, 29 Ιουνίου - Θεσσαλονίκη
Βαβυλωνία Μύλος (open - air)
Αγίου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη

One Love Summer Festival 2011

Line Up Αθήνας:

Stage 1 - Main stage
Alborosie & The Shengen Clan
Jahcoustix
Fundracar
Τιγρέ Σποράκια (The band) | (Εισβολέας - Τακι Τσαν)
Nasa Funk ft. Μικρός Κλέφτης (Βόρεια Αστέρια)
Σταύρος Νταντούς & The Los Tigainos
Radical Gee
Rankin Johnny (THC Sound System)
Alex Afanas
Iosif Vagger

Stage 2
Radikal Guru
Fleck
Dj Booker scratching machine
Billy Widz
Fresh things First

Line Up Θεσσαλονίκης:

Stage 1 - Main stage
Alborosie & The Shengen Clan
Jahcoustix
One Drop Fwd
Slctr Rastayouth
Stefanatty

Stage 2 - Dupstep stage
Fleck
Booker
+ more tba

Μερικά από τα πιο καυτά ονόματα της παγκόσμιας αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία μέρα θα συναντηθούν σπουδαίοι καλλιτέχνες από το χώρο της reggae, hip-hop, dub, dubstep και funk μουσικής σκηνής σε 2 stages στο μεγαλύτερο open-air πάρτι του καλοκαιριού.

Ο μεγάλος guest είναι ο Ιταλός Alborosie, κάτοικος πλέον του Kingston της Jamaica, ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης της reggae παγκοσμίως αυτή τη στιγμή και χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα στο main stage είναι ένα από τα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα της χρονιάς και σίγουρα το καλύτερο νέο για τους χιλιάδες Έλληνες φίλους του.

Θέλοντας να βρεθεί κοντά στις ρίζες της reggae και της rastafari κουλτούρας μετακόμισε στη Jamaica το 2001 και από τότε κατοικεί εκεί. Αρχικά άρχισε να δουλεύει ως παραγωγός για πολύ μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής που αγαπούσε, αλλά γρήγορα πέρασε στην παραγωγή της δικής του μουσικής.

Το πρώτο του άλμπουμ, "Soul Pirate", που κυκλοφόρησε το 2008, ένας από τους καλύτερους reggae δίσκους της τελευταίας δεκαετίας, έκανε αμέσως το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο και τον καθιέρωσε στη συνείδηση της reggae κοινότητας. Γρήγορα χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγάλες ελπίδες της reggae και πολλά κομμάτια του συγκεκριμένου δίσκου έγιναν τεράστιες επιτυχίες σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζοντας τα "Kingston Town", "Herbalist", "Rastafari Anthem", "Police", "Sound Killah", που θεωρούνται πλέον σημεία αναφοράς της σύγχρονης reggae. Το 2009 κυκλοφόρησε το "Escape From Babylon To The Kingdom Of Zion", συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την αρτιότητα της παραγωγής και τις πρωτότυπες ιδέες του και στην ουσία καθιερώνοντάς τον ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae παγκοσμίως, και τα κομμάτια "I Rusalem", "No Cocaine", "Real Story" και πολλά άλλα να παίζονται συνέχεια στα clubs και τα ραδιόφωνα για μήνες. Το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο "2 Times Revolution", που περιλαμβάνει συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα, όπως τον Junior Reid και την Etana, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 20 Ιουνίου, μόλις 8 μέρες πριν τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και ήδη θεωρείται το reggae γεγονός της χρονιάς.

Είναι προφανές ότι το ελληνικό κοινό, που θα απολαύσει για πρώτη φορά live τον Alborosie με την μπάντα του, τους The Shengen Clan, θα έχει την ευκαιρία να δει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και σίγουρα το πιο περιζήτητο όνομα της reggae στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και στα πλαίσια της μεγάλης περιοδείας με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου.

Μαζί του στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστεί ένα ανερχόμενο αστέρι της reggae, ο υπέροχος Jahcoustix, που τον απολαύσαμε στις 11 Φεβρουαρίου στο «Bob Marley Tribute». Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γερμανικής αλλά και της ευρωπαϊκής reggae σκηνής. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους, "Souljahstice" (2003), "Colourblind" (2004), "Grounded" (2006) και ο πιο πρόσφατος "Crossroads" πριν μερικούς μήνες. Τα δύο τελευταία χρόνια είναι συνεχώς σε tour μαζί με τον φίλο του superstar της reggae Gentleman και θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες καλλιτεχνικά παρουσίες στη γερμανική σκηνή.

Επιπλέον, στο main stage θα εμφανιστούν οι Fundracar η εξαιρετική 8-μελής reggae punk κολεκτίβα με τη reggae, dubrock και indie αισθητική, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, "Πλακώσου", ένα διαπολιτισμικό χαρμάνι παθιασμένων ρυθμών και αλληγορικών στίχων. Τα Τιγρέ Σποράκια, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής hip-hop σκηνής, που δημιουργήθηκαν πριν 8 χρόνια από τους Τάκι Τσαν και Εισβολέα. Εν έτει 2011, επιστρέφουν στα παλιά γνώριμα λημέρια ως «Τιγρέ Σποράκια The Band»! Μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, με funky στοιχεία, νέα πρόσωπα αλλά και πολλούς καλούς συνήθεις ύποπτους του χώρου, καλλιτέχνες που ως μονάδες έχουν το δικό τους κομμάτι στην ιστορία της κουλτούρας. Οι Nasa Funk, το καλύτερο ελληνικό funk συγκρότημα και τέλος οι ανερχόμενοι Σταύρος Νταντούς, Radical Gee, Rankin Johnny (THC Sound System) και οι dj Alex Afanas & Iosif Vagger.

Στο δεύτερο stage φιλοξενούνται σπουδαίοι καλλιτέχνες της dupstep, του είδους που έχει προκαλέσει πραγματική υστερία τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας κι όχι μόνο. Ο Πολωνός Radikal Guru, ένα από τα σημαντικά ονόματα της dubstep σκηνής, είναι ο μεγάλος guest σε αυτό το stage. Μαζί του τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας πολύ δυναμικής σκηνής, ο Fleck, ο dj Booker Scratching Machine, ο Billy Widz καθώς κι οι Fresh Things First.

Προπώληση:
Ticket House
Μetropolis
Ticket Arena: www.ticketarena.gr
Ticketpro: www.ticketpro.gr

Τιμή εισιτηρίων:
Internet: 15€
Προπώληση: 20€
Ταμείο: 25€

Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου