Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Baby Guru-Baby Guru (Inner Ear 2011)


Φαίνεται πως τόσο το 2010 όσο και το 2011 είναι χρονιές όπου η ελληνική μουσική σκηνή δείχνει πως ξανά προς τη δόξα τραβά!Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτής της εγχώριας άνθησης αποτελούν και οι Baby Guru που όπως δηλώνουν οι ίδιοι δεν είναι μια μπάντα  (με τον αυστηρό όρο),αλλά ένας μουσικός οργανισμός που διαρκώς αναπτύσσεται! ένας μουσικός οργανισμός που κατάφερε να δημιουργήσει υψηλά standards μέσα από τις ζωντανές του εμφανίσεις και καταφέρνει να εντυπωσιάσει και μέσα από την παρθενική του κυκλοφορία!

Η τριπλέτα των Obi Serotone, King Elephant και Sir Kosmiche κατάφερε μέσα από αυτό το άλμπουμ της να μας προσφέρει ένα τόσο καινό μουσικό κράμα που σίγουρα θα κάνει και τον πιο δύσπιστο και περίεργο ακροατή να ασχοληθεί μαζί τους.Η μουσική τους βρίσκεται στο σημείο όπου το Krautrock συναντά την ψυχεδέλεια,με μια γερή δόση Progressive να έρχεται να συμπληρώσει το ούτως ή άλλως εκπληκτικό αποτέλεσμα.Συνθέσεις ολοκληρωμένες και στιβαρές,έξω από στιλιστικά πρότυπα και ανούσιες φανφάρες, που κρατούν τον ακροατή καθηλωμένο και μια γενικότερη μουσική εμπειρία ικανή να σε αφήσει άφωνο από την ποιότητα της.

Η μουσική παιδεία και η υψηλή μουσική αισθητική της φονικής αυτής τριάδας είναι έκδηλη σε κάθε νότα του άλμπουμ,γεγονός που προσωπικά με κάνει να θεωρώ την δουλειά τους αυτή μια από τις κορυφαίες Ελληνικές κυκλοφορίες της τελευταίας δεκαετίας! Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια συγκεκριμένη σύνθεση τους (εξάλλου το γεγονός ότι τα τραγούδια έρχονται το ένα μετά το άλλο δίχως κενά δημιουργεί την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ενιαίο τραγούδι),αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη υπάρχουν συνθέσεις ένα σκαλί πιο πάνω από τις υπόλοιπες! Αυτές,σύμφωνα με το δικό μου αισθητήριο,είναι το "Holy Grey" με το οποίο ανοίγει και ο δίσκος (ιδανική εισαγωγή στο μουσικό αυτό ταξίδι),το "Μarilu" που φέρνει στο μυαλό τις καλές εποχές της ψυχεδελικής μουσικής και το απίστευτο "Secondary Angle and Shades of Ιnfinity" που είναι μια πραγματικά εξαιρετική progressive σύνθεση!

Η Inner Ear φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό χτυπάει φλέβες χρυσού στις μπάντες που κυκλοφορεί,με τους Baby Guru να μοιάζουν σαν η σημαντικότερη από αυτές! ένα ντεμπούτο απλά εξαιρετικό (και λίγα λέω) και όλοι εμείς σε προσμονή για νέα και ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από αυτή τη σπουδαία μπάντα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου