Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Cathedral Last Tour Ever!


Οι θρυλικοί CATHEDRAL αποχαιρετούν το Ελληνικό κοινό με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Catch The Soap Productions και η Lovelight Productions
παρουσιάζουν τους:

CATHEDRAL

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου @ Block 33, Θεσσαλονίκη
Πόρτες: 21.00 | www.cathedralthess.eventbrite.com

Σάββατο 1 Οκτωβρίου @ Gagarin205, Αθήνα
Πόρτες: 21.00

Είσοδος:
€20 (lim eventbrite discount)
€25 (τα πρώτα 400 εισιτήρια της προπώλησης)
€30 (ταμείο/υπόλοιπο προπώλησης)

Σημεία προπώλησης:
Θεσσαλονίκη: Metropolis (Tσιμισκή 33) | Tickethouse (Μητροπόλεως 102)
Λάρισα: Rock City (Παλαμά 9)

Αθήνα: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 - εντός στοάς) | Ticketpro.gr | Evenbrite.com

Μετά από 21 χρόνια πορείας και 9 εκπληκτικούς δίσκους, οι ιστορικοί doomsters Cathedral γράφουν το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας τους επί σκηνής: στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, το θρυλικό σχήμα του Lee Dorian, λίγο πριν την οριστική διάλυσή του, θα δώσει στους Έλληνες οπαδούς του την μοναδική ευκαιρία να τους δουν για τελευταία φορά ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σχηματίστηκαν το 1989 από τον Lee Dorian (πρώην frontman των Napalm Death, ιδρυτή της τεράστιας Rise Above Records) και τον Mark “Griff” Griffiths, με αφορμή την αντίδραση του πρώτου στην death metal κατεύθυνση των Napalm Death και τον θαυμασμό τους για doom θρυλικά σχήματα όπως οι Black Sabbath, Wytchfinder General και Pentagram. Σαφώς επηρεασμένοι από την αισθητική της ακραίας σκηνής των πρώιμων 90s, δημιουργούν τον προσωπικό τους υπερheavy, αργό doom ήχο – έναν ήχο που θα γεννήσει το πρώτο τους αριστούργημα/σημείο αναφοράς, “Forest Of Equilibrium”, που κυκλοφορεί από την Earache το 1991.

Θα ακολουθήσει ένα σερί εκπληκτικών δίσκων που θα διευρύνει την ηχητική παλέτα και μουσική φρασεολογία της μπάντας προς νέες κατευθύνσεις: από τις heavy metal πινελιές του “Ethereal Mirror” μέχρι το retro groovefest του “The Carnival Bizarre”, κι από τον rock 'n' roll αέρα του “Caravan Beyond Redemption” μέχρι τις progressive αναφορές του “Garden Of Delights”, οι Cathedral στα 21 χρόνια δισκογραφικής τους πορείας κατέγραψαν όσο και καθόρισαν την doom metal και rock ιστορία.

Οι Cathedral κράτησαν το πνεύμα του heavy rock ζωντανό για πάνω από δύο δεκαετίες, πάντα σεβόμενοι την παράδοση των doom πνευματικών τους πατέρων. Έναν σεβασμό που τους ανταποδώθηκε με κάθε τρόπο: κοινή περιοδεία με τους Trouble, αλλά και τους Black Sabbath με τους Joe Hasselvander και Victor Griffin των Pentagram σε drums και κιθάρα αντίστοιχα, με συμμετοχή του Tony Iommi στο Utopian Blaster κ.α. Με τεράστιες περιοδείες πλάι σε άλλα τρανταχτά ονόματα του metal στερεώματος (Carcass, Entombed, The Obsessed), μπορούν να κουβαλάνε με τιμή τον τίτλο ενός από τα πιο επιδραστικά και ενεργητικά συγκροτήματα του metal και βαρέος rock ήχου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου στο Block 33 και 1 Οκτωβρίου στο Gagarin 205 , οι αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού Cathedral, κλείνουν έναν τεράστιο κύκλο μουσικής πορείας, χαρίζοντας στο κοινό που τόσο τους αγάπησε δύο σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις αμέσως πριν την οριστική τους διάλυση – μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Links
www.cathedralcoven.com

www.gagarin205.gr | www.block33.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου