Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Skunk Anansie-Wonderlustre (V2 2010)

Όταν οι Skunk Anansie έβγαζαν στην αγορά το "Smashes & Thrases" ,μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους,το 2009, ύστερα από μια δεκαετία αποχής από τα μουσικά δρώμενα είχε γίνει εμφανές πως είχαν αφήσει πίσω τους κάποιους λογαριασμούς που δεν είχαν κλείσει ακόμα. Η μπάντα που είχε εντυπωσιάσει τον τύπο με τον μυστηριακό και συνάμα εντυπωσιακό χαρακτήρα της, η μπάντα που είχε τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης οδηγήθηκε σε ένα αρκετά παράξενο διαζύγιο.
Το 4ο επίσημο στουντιακό άλμπουμ τους,Wonderlustre,βρίσκει τα μέλη του συγκροτήματος να έχουν επιστρέψει από σόλο κυκλοφορίες και μουσικές σπουδές,δεν αποτελεί όμως την επιστροφή του απλά από το 1999,αλλά ένα άριστο δείγμα για το πως έχουν εξελιχθεί!Λιγότερο αιχμηροί σε σχέση με παλαιότερα αλλά το ίδιο δυναμικοί με έντονους κιθαριστικούς και drumwork και μία Skin που ακόμα συνεχίζει να μαγεύει με τις ερμηνείες της!
Αν και στη σόλο καριέρα της η Skin δεν εξελίχθηκε σε μια πριγκίπισσα της pop κατάφερε να λάμψει με την εκλεπτυσμένη αλλά πάντα δυναμική ερμηνεία της,δείγματα της οποίας μας δίνει απλόχερα στο Wonderlustre και τα παντρεύει αρμονικά με την ωμότητα του ήχου που χαρακτηρίζει τους Skunk Anansie! Είναι μια γλυκιά αρμονία που γίνεται ξεκάθαρα εμφανής στα δυνατά riffs του Over the Love με την Skin να κάνει όλη τη ζημιά με την "δηλητηριώδη" ερμηνεία της: ή στο Feeling the Itch που ακούγεται σαν το μπάσταρδο παιδί της συνεργασίας της Gwen Stefani και του Gavin Rossdale.
Σε αυτήν την κυκλοφορία δεν υπάρχει το εύθραυστο στοιχείο που χαρακτήριζε τα Hedonism και Secretly αν και το My Love will Fall πλησιάζει αρκετά σε αυτό το συναίσθημα! Αυτό δεν αποτελεί στοιχείο ότι το Wonderlustre στερείται συναισθήματος,το αντίθετο μάλιστα,μοιάζει σαν οι Skunk Anansie να δείχνουν πιο σίγουροι παρά ποτέ. Η μοναδική ικανότητα που έχουν να γυρίζουν τον πολλές φορές επιθετικό και πύρινο ήχο τους σε γλυκές και μελωδικές μπαλάντες γίνεται εμφανής και σε αυτό το άλμπουμ. Βέβαια μουσικά δεν αγγίζουν τα όρια τους,αλλά δεν πιστεύω πως αυτός ήταν ο σκοπός τους κυκλοφορώντας το Wonderlustre. Υπάρχει μια σταθερή και στιβαρή στιχουργική και συνθετική δομή,γεγονός που κάνει την εν λόγω κυκλοφορία την πιο "συνεκτική" του μέχρι σήμερα!
Δεν θα έλεγα ότι το Wonderlustre είναι ένα άλμπουμ επαναστατικό και πως να είναι άλλωστε όταν έχει χαθεί η μαγεία της πρώτης εποχής των Skunk Anansie. Έχοντας σαν μοναδικό αντίπαλο μόνο τον παλαιότερο εαυτό τους καταφέρνουν να δώσουν στο κοινό τους μια κυκλοφορία που βρίθει πνευματικότητας και δείχνει το πόσο έχουν εξελιχθεί σαν προσωπικότητες,χωρίς όμως αυτό αν λειτουργεί σε βάρος της μοναδικότητας και των χαρακτηριστικών που είχαν πάντοτε σαν μπάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου