Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Scissor Sisters-Night Work (Polydor 2010)


Σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί που νοσταλγούν τα 80's και σίγουρα αυτοί που αναπολούν το κλίμα των disco της δεκαετίας του '80 είναι ακόμα περισσότεροι Η νέα δουλειά των Scissor Sisters ήρθε και λειτουργεί σαν χρονοκάψουλα που μας μεταφέρει πίσω σε εκείνη την ένδοξη δεκαετία!

Ήδη από το εξώφυλλο ο ακροατής είναι προετοιμασμένος για τον electro pop, με gay-disco αισθητική, χείμαρρο που θα επακολουθήσει Ασταμάτητη και ηδονιστική όσο ποτέ η μουσική των Scissor Sisters δεν κρύβει τις επιρροές της από συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Pet Shop Boys,οι Soft Cell,ο Prince ούτε καν και από την παρεξηγημένη από πολλούς και φανατικά λατρεμένη από άλλους Italodisco σκηνή!

Η μουσική τους άλλοτε ρέπει καθαρά στην disco και άλλοτε funkίζει δημιουργώντας ένα πραγματικό ντελίριο. Στιχουργικά ο ερωτισμός και το σεξ κυριαρχούν είτε για να μας παρουσιάσουν πιο SM θέματα ("Harder you Get")΄είτε για να μας περάσουν μηνύματα (" Skin Tight","Sex and Violence"). To "Invisible Light" ( όπου ακούμε και φωνητικά από τον Sir Ian McKellen) μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί το απόλυτο pop κομμάτι της δεκαετίας με μια πρωτόγνωρη ενέργεια που σε στέλνει κυριολεκτικά αδιάβαστο. Αξιοσημείωτο είναιτο γεγονός ότι η μπάντα προσπαθεί να ξεφύγει από την party culture δίνοντας μας στίχους και μουσικές σκοτεινές και πολύ προσωπικές χωρίς σε κανένα σημείο του δίσκου να καταντούν πεσιμιστές και αδιάφοροι!

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο Night Work οι Scissor Sisters κηρύσσουν την πλήρη σεξουαλική επανάσταση και φέρνουν τα πάνω κάτω στην μουσική των 00's. Είναι επίσης σίγουρο ότι οι συγκεκριμένη κυκλοφορία θα αγαπηθεί φανατικά από πολλούς και θα την μισήσουν φανατικότερα άλλοι. Είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν την ποιότητα του debut album τους! Στην τελική δεν ενδιαφέρεται κανείς για όλα αυτά. Στην τελική κατάφεραν να δημιουργήσουν τον πιο ανέμελο,παιχνιδιάρικο και 80's δίσκο της χρονιάς και ίσως και ολόκληρης της δεκαετίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου