Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Manic Street Preachers-Postcards from a Young Man (Columbia 2010)

Στην προηγούμενη κυκλοφορία τους "Journal for Plague Lovers" οι Manic Street Preachers έκαναν εμφανές πως φλέρταραν έντονα με τα φαντάσματα του παρελθόντος τους! Στη νέα τους κυκλοφορία "Postcards from a Young Man" δείχνουν με βεβαιότητα πως επιστρέφουν στον ήχο που τους καθιέρωσε στο μέσον την καριέρας τους όταν βρέθηκαν και στο peak τους. Η κυκλοφορία αυτή αποτελεί πραγματικά μια πνοή χαράς για κάθε ακροατή!
Από το εναρκτήριο "(It's Not War) Just the End of Love" μέχρι το τελευταίο "Don't Be Evil", το  " Postcards From a Young Man" είναι γεμάτο με pop μελωδίες,γεμάτο με τα υπέροχα φωνητικά του James Dean Bradfield που συνδυάζονται με Gospel χορωδιακά μέρη,πιασάρικα riffs και δυνατά κιθαριστικά μέρη. Κι αν όλα αυτά μοιάζουν να μην λειτουργούν στην παρούσα φάση της καριέρας τους,αυτοί καταφέρνουν όχι μόνο να κερδίζουν από αυτό,αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι το απολαμβάνουν και με το παραπάνω.
Στα highlights του δίσκου σίγουρα θα πρέπει να αναφερθούν η συμμετοχή του Ian McCulloch (Echo & the Bunnymen) στο πραγματικά υπέροχο Some Kind of Nothingness, καθώς και το αισιόδοξο  Hazelton Avenue όπου η αισθητική των Style Council ενώνεται με μουσικές τύπου Lenny Kravitz δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα μοναδικό! Και αυτά είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα!
Τα πολιτικά μηνύματα και ο κοινωνικός προβληματισμός που υπάρχουν σε κάθε δίσκο των Manic Street Preachers υπάρχουν κι εδώ σε βαθμό όμως πολύ μικρότερο από ότι σε παλαιότερες κυκλοφορίες τους και δίχως να επηρεάσει το συναίσθημα που βγάζει η μουσική τους.
Για αυτούς που ο ήχος της Brit-pop ηχεί σαν ευλογία στα αυτιά τους το Postcards from a Young Man θα ακουστεί μαγικό. Για όλους τους υπόλοιπους ο ήχος των Manic Street Preachers του σήμερα θα τους γεμίσει χαρά,πραγματική χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου