Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Interpol-Interpol (Cooperative Music 2010)

Οι Interpol, με τον τρόπο τους, κατάφεραν να έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου (αν και προερχόμενοι από την Αμερική) εδώ και 8 χρόνια από το 2002 δηλαδή που έστρεψαν την προσοχή μας πάνω τους με το ντεμπούτο του Turn on the Bright Lights,την εποχή που οι ιστορικοί της μουσικής ονομάζουν μετά-Strokes εποχή. Έχοντας ήδη πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχοντας μια ακόμη κυκλοφορία τους στη 2η θέση του Αμερικάνικου chart (Our Love to Admire του 2007),αποδεικνύουν πως η αμεσότητα του ήχου τους και η ευθεία προσέγγιση στο κοινό τους έχει φέρει τον κόσμο στα πόδια τους.
Με την ανακοίνωση αυτής της τέταρτης κατά σειρά κυκλοφορίας του,ανακοίνωσαν και την αποχώρηση από το σχήμα του ιδρυτικού μέλους και μπασίστα Carlos Dengler,γεγονός που τους βοήθησε πολύ στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Η ιδιαίτερη παρουσία του όμως και η αισθητική που αυτή προσέδιδε στην μπάντα κάνουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο να σκεφτεί πως έχασαν ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του συγκροτήματος. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την ακύρωση του κομματιού της περιοδείας όπου θα ήταν support στους U2, λόγω του τραυματισμού του Bono στην πλάτη,θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο momentum δεν είναι και το καλύτερο στην ιστορία των Interpol.
Παρά την ατυχία όμως που τους κατατρέχει κατάφεραν να κυκλοφορήσουν έναν ειλικρινά πολύ καλό δίσκο. Ο ξερός ήχος που βγάζουν και η κυνική παρουσία και παίξιμο του Paul Banks δημιουργεί παραδόξως ένα μουσικό τοπίο το οποίο εκπέμπει οικειότητα και ζεστασιά,στοιχεία που έλειπαν σε μεγάλο βαθμό από το Our Love to Admire. Και αν τα Light & Barricade μοιάζουν να είναι τεχνηέντως φτιαγμένα για να χαϊδέψουν τα αυτιά των πιστών οπαδών του συγκροτήματος τα υπόλοιπα 8 κομμάτια του άλμπουμ ξεπληρώνουν και με το παραπάνω την δίψα του κοινού για κάτι νέο. Στα βέβαια highlights του δίσκου τα τραγούδια Summer Well, το πιάνο του Try it On,το All of the Ways και το πραγματικά "κομψό" συνθετικά The Undoing με το οποίο και κλείνει ο δίσκος.
Υπάρχει η αίσθηση ότι αυτός ο δίσκος μπορεί να εκτοξεύσει τους Interpol στην στρατόσφαιρα του μουσικού πλανήτη και να ικανοποιήσει την ανάγκη των fans τους να τους δουν πραγματικά μεγάλους. Το σίγουρο είναι όμως πως μετά την αποχώρηση του Dengler η μπάντα θα κάνει καιρό να βρει τον σωστό αντικαταστάτη που δεν θα επηρεάσει την ταυτότητα τους αλλά αντιθέτως θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή όμως,αυτό το άλμπουμ θα φωτίζει και τις πιο σκοτεινές γωνίες του αδιαμφισβήτητου ταλέντου τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου