Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Black Rebel Motorcycle Club-Beat the Devil's Tattoo (Vagrant 2010)


Το ότι οι Black Rebel Motorcycle Band είναι μπαντάρα το γνωρίζαμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πόσο πολυσχιδείς μουσικά μπορεί να είναι!

Συνδυάζοντας το Blues και την Gospel του Αμερικάνικου Νότου,Folk μουσικές αναφορές και βρώμικα Garage περάσματα καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα δίσκο βουτηγμένο στη λάσπη που παθιάζει στο άκουσμα του!

Από την εναρκτήρια μπαλάντα του δίσκου (Beat the DEvil's Tattoo) που περισσότερο μοιάζει με Ινδιάνικη ιεροτελεστία οι BRMC δείχνουν ότι θα μας προσφέρουν μια κυκλοφορία που δεν θα ηχήσει τόσο εύκολη στα αυτιά του ακροατή. Η συνέχεια εξίσου δυναμική,γεμάτη θόρυβο και κυνισμό με σαφείς Folk αναφορές (στα Sweet Feeling & Long Way Down) αποτελεί το καταλληλότερο χαλί για την σχεδόν ηδονική έκρηξη που προσφέρουν τα "Bad Blood" και "Aya". Ελαφρώς "ξένο",αλλά όχι αδιάφορο, ως προς την αισθητική του δίσκου το "Evol" φέρνει στο μυαλό ήχους και μουσικές από την Βρετανική μουσική σκηνή. Εξίσου πρωτότυποι ακούγονται και οι Shoegaze ρυθμοί του "River Styx"!

Από πλευράς συνθέσεων και παραγωγής οι BRMC είναι ένα σκαλί πιο πάνω από την προηγούμενη κυκλοφορία τους,καταφέρνοντας να δημιουργήσουν έναν δίσκο μεστό,αλλά συνάμα αντιφατικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα του! Ένα δίσκο που σίγουρα έχει τις λαμπρές του στιγμές και τις στιγμές που θα προβληματίσουν Ένα δίσκο αντάξιο της φήμης τους και ένα δίσκο που αντικατοπτρίζει πλήρως την μοναδική ικανότητα που έχουν να συνθέτουν μεταξύ τους διαφορετικές μουσικές δημιουργώντας έναν άκρως προσωπικό ήχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου