Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Helloween-7 Sinners (Spinefarm Records 2010)

Αν και ο δίσκος κυκλοφορεί επίσημα την 1η Νοεμβρίου θα σας δώσω μια γεύση από την πρώτη ακρόαση του!



Όποιος θέλει να λέει ότι έχει έστω την παραμικρή σχέση με το Power Metal θα πρέπει να έχει ακούσει τουλάχιστον ένα άλμπουμ από τους Helloween. Οι νεότεροι (οι πολύ νεότεροι για την ακρίβεια) πιθανώς να τους άκουσαν μέσω των συνεργασιών των Michael Kiske με τους Avantasia και του Kai Hansen με τους Gamma Ray ή ακόμα και από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους που τους έβαζαν να ακούσουν ξανά και ξανά ολόκληρο το Keeper of the Seven Keys (πραγματικό έπος των 80's).

Κατά τη διάρκεια των 90's οι Helloween πέρασαν λιγάκι στην αφάνεια κυρίως επειδή είχαν να αντιμετωπίσουν τις ατελείωτες αλλαγές line-up και επειδή το Power Metal έπαψε πια να έχει την λάμψη του παρελθόντος. Ευτυχώς όμως τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε σε περίοδο αναβίωσης του είδους (με κυκλοφορίες δυναμίτες από τους Blind Guardian και Accept) οπότε οι Helloween δεν μπορούσαν  να παραμείνουν απλά θεατές.

Το 7 Sinners, όπως και το Gambling with the Devil που προηγήθηκε, έχει όλα τα φόντα να γίνει η καλύτερη κυκλοφορία τους στην Deris εποχή τους. Με τραγούδια φωτιά όπως τα Where The Sinners Go,το Who is Mr Madman? (με τον θεό Biff Byford των Saxon σε μια επιβλητική εισαγωγή) και το World of Fantasy κατορθώνουν να δώσουν εξαιρετικά δείγματα του ούτως ή άλλως πλούσιου ταλέντου τους!

Ακούγοντας ολόκληρο το δίσκο πολλοί θα πουν ότι οι Helloween είναι αδύνατο να φτάσουν ποτέ στο μεγαλείο των δύο Keeper,θα υποστηρίξουν πως έφαγαν τα ψωμιά τους και πως η πτώση συνεχίζεται. Εγώ απλά θα τους πω να πάνε να ............ και να καταλάβουν πως αυτή η κυκλοφορία των Helloween θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβίωση του Power Metal! 'Ολα τα άλλα είναι απλά άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

Απολαύστε λοιπόν μέχρι το μεδούλι την ακρόαση του 7 Sinners και απλά ευχηθείτε αν με το καλό έρθουν από τα μέρη μας να κουβαλούν μαζί τους και τον γέρο-Biff μπας και πολλαπλασιάσουν την ηδονή που θα νιώσουμε!

Tracklist

1.Where The Sinners Go


2.Are You Metal?

3.Who is Mr. Madman?

4.Raise The Noise

5.World Of Fantasy

6.Long Live The King

7.The Smile Of The Sun

8.You Stupid Mankind

9.If A Mountain Could Talk

10.The Sage, The Fool, The Sinner

11.My Sacrifice

12.Not Yet Today
13.Far In The Future

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου