Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Accept-Blood of the Nations (Nuclear Blast 2010)

Οι Accept ήταν από τις πρώτες μπάντες που άκουσα όταν άρχισα να μυούμαι στην Heavy Metal μουσική. Πάντα τους είχα σε τεράστια εκτίμηση καθώς έχουν αφήσει,στο συγκεκριμένο είδος μουσικής,την σφραγίδα τους ανεξίτηλη με τραγούδια και κυκλοφορίες πραγματικά μνημειώδεις. Όταν άκουσα ότι επαναδραστηριοποιούνται θα πρέπει αν ομολογήσω ότι υπήρξα αρκετά καχύποπτος! Θα ήταν πραγματικά μια επιτυχημένη επιστροφή; Πως θα ήταν άραγε ο ήχος τους δίχως τον UDO πίσω από το μικρόφωνο; Θα κατάφερναν να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος (βλ. Eat the Heat); Λογικές απορίες από κάποιον που παρατήρησε αυτή την μπάντα να περνά από το ζενίθ στο ναδίρ της. Όταν το Blood of the Nations έπεσε στα χέρια μου,κάθισα το άκουσα με τεράστια προσοχή κι έχω να πω τα εξής.Οι Accept φαίνεται πως επέστρεψαν για να αποδείξουν πόσο μεγάλη μπάντα είναι πραγματικά!
Από το κλασσικό σχήμα που τους καθιέρωσε στη δεκαετία του '80 έχουν μείνει μόνο οι Wolf Hoffman και Peter Baltes. Όλοι οι υπόλοιποι είναι γνωστοί στην Metal κοινότητα και γνωστοί για τις ικανότητες τους. Μονάχα η παρουσία του νέου frontman Mark Tornillo, ο οποίος στο παλμαρέ του είχε μόνο την συμμετοχή του στους όχι και τόσο γνωστούς TT Quick ,αποτελούσε ερωτηματικό αλλά ο ίδιος όχι απλά φρόντισε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διαδοχής,αλλά σε μερικά σημεία το έκανε να φαντάζει και ιδιαιτέρως εύκολο.
Από τις πρώτες νότες του Beat the Bastards που ανοίγει το δίσκο γίνεται αντιληπτό πως οι Accept έχουν την διάθεση να δημιουργήσουν έναν πραγματικά Heavy δίσκο και να επιστρέψουν ηχητικά στον ήχο που τους καθιέρωσε στα 80's. Τα τραγούδια που ακολουθούν με μπροστάρη το Teutonic Terror είναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι, με τον Tornillo να αποδεικνύεται ογκόλιθος πίσω από το μικρόφωνο και συνδυασμό με το γρανιτένιο rythm section των Accept και τις απίστευτες κιθάρες δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που ηχεί σαν οδοστρωτήρας. Τα Locked and Loaded, Rollin' Thuder & No Shelter μοιάζουν σαν πραγματικές προσκλήσεις σε πόλεμο και ικανοποιούν τους φανατικούς του συγκροτήματος που διψούν για ταχύτητα. Ο δίσκος έχει όμως και τις πιο light στιγμές του στα Kill the Pain & Shades of Death όπου μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε τον Tornillo να ξεδιπλώνει τις όντως εκπληκτικές φωνητικές του δεξιότητες.

Η παρουσία του Andy Sneap πίσω από την κονσόλα της παραγωγής αποτελεί εγγύηση για το δυναμικό αποτέλεσμα! Ο συνδυασμός δε των 80's Metal στοιχείων με τον πιο σύγχρονο ήχο είναι πραγματικά ηδονιστικός σε ορισμένες στιγμές!
Με το Blood of the Nations οι Accept δε δήλωσαν απλά παρόν,αλλά δείχνουν πως επέστρεψαν για να μείνουν και πως έχουν ακόμα πολλά να δώσουν στο metal μουσικό ιδίωμα. Ακόμα και αυτοί που θεωρούν το Balls to the Wall πραγματικά αξεπέραστο θα αποκτήσουν πολλούς λόγους μέσα από αυτή την κυκλοφορία για να αρχίσουν να αμφισβητούν αυτή τους την άποψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου