Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Kings of Leon-Come Αround Sundown (RCA 2010)

Οι Kings of Leon είναι μια πραγματικά παράξενη περίπτωση συγκροτήματος. Σε κάθε κυκλοφορία τους μέχρι τώρα κατάφερναν να ακουστούν τόσο διαφορετικοί,σε σημείο όμως που να μην χάνουν την μουσική τους ταυτότητα και να καταντούν βαρετοί,αλλά να εξελίσσονται διαρκώς. Την ίδια ακριβώς συνταγή ακολουθούν και στο Come Around Sundown το οποίο επίσημα θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου (πρώτα στην Ιρλανδία και από τις 18 Οκτωβρίου στην Αγγλία και τον υπόλοιπο κόσμο).
Αυτή τη φορά οι Kings of Leon αποφάσισαν να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους στη Νέα Υόρκη και αυτό φαίνεται πως άσκησε επιρροή επάνω τους. Τραγούδια έντονα μελωδικά,σκοτεινά που μοιάζουν να διηγούνται προσωπικές ιστορίες και ένας αέρας νοσταλγίας κατακλύζει ολόκληρο το άλμπουμ από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα του.
Η παραγωγή είναι για ακόμα μια φορά εξαιρετική και ο ήχος του άλμπουμ ίσως φέρει στο μυαλό των fans του συγκροτήματος τον ήχο του ντεμπούτου τους Youth and Young Manhood. Και τα 13 τραγούδια που απαρτίζουν το δίσκο είναι πραγματικά υπέροχα,θα σταθώ όμως ιδιαίτερα στα Pyro,Mary,Pickup Truck τα οποία πραγματικά είναι γεμάτα συναίσθημα και φυσικά στο,κατά την γνώμη μου, κορυφαίο track του άλμπουμ Radioactive (που αποτέλεσε και το single προπομπό του άλμπουμ) το οποίο είναι ίσως ένα από τα πιο "εσωτερικά" τραγούδια που έχουν γράψει ως τώρα οι Kings of Leon.
Αναλυτικά το track-list του Come Around Sundown είναι:

1. The End


2. Radioactive

3. Pyro

4. Mary

5. The Face

6. The Immortals

7. Back Down South

8. Beach Side

9. No Money

10. Pony Up

11. Birthday

12. Mi Amigo

13. Pickup Truck
 
Με αυτή τους την κυκλοφορία οι Kings of Leon αποδεικνύουν περίτρανα πως είναι πιο ώριμοι από ποτέ. Βγάζουν τρομερό πάθος,τρομερό συναίσθημα και ενέργεια και δίνουν στο κοινό τους ένα άλμπουμ το οποίο πραγματικά θα λατρευτεί. Το Come Around Sundown είναι σίγουρα μια κυκλοφορία που θα σαγηνεύσει και τον πιο παράξενο ακροατή και πιστεύω πως πρέπει να έχει θέση σε κάθε δισκοθήκη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου